Алън Рикман – най-обичният „злодей“

x

Харизма, талант и магия. Един от запомнящите се гласове в световното кино и майсторство на превъплъщението, което трудно може да бъде надминато. Финес, стил и типично британско присъствие, Алън Рикмън никога не си е тръгвал от сърцата ни. Не само заради емблематичните си роли, но и заради самото си присъствие в сегашния ни свят.


via GIPHY


Макар вече да прекрачи от другата страна, на нас остави възможността да му се радваме във всевъзможни роли и още по-разнообразни по същността си филми.


via GIPHY


Сигурно се сещате за него? Още от „Умирай трудно“ в края на 80-те. Или пък като истински злодей заедно с Кевин Костнър в „Робин Худ: Принцът на крадците“… Като запалени киномани сме научили едно. За да се изиграят добрите герои невинаги е нужен талант, но за да влезеш в главата на истински зъл персонаж се иска голяма дарба. А Рикман притежаваше онзи живец, който направо взривяваше момента дори само с един поглед.


via GIPHY


90-те години на 20-ти век са шеметно десетилетие за кариерата на Рикман, който от театралната сцена превзема и големия екран. Вече споменахме някои от най-запомнящите му образи, заедно с тях той си партнира с Ема Томпсън в „Разум и чувства“ – класическата история по книгата на Джейн Остин. Цяла декада по-късно двамата ще оставят следа в сърцата на публиката, влизайки в образите на дългогодишни съпрузи в „Любов наистина“. Напълно разбираме решението на екипа на продукцията, който след смъртта на Рикман преработва сценария на продължението, както и отказа на самата Ема Томпсън да се появи без него, защото няма да е същото.


via GIPHY


С началото на новото столетие започва и нов феноменален етап за Рикман. Той е една от звездите, които правят поредицата за малкия магьосник Хари Потър истинско явление. Образът на Сивиръс Снейп е точно по мярка за достолепния британец. Противоречив и никога еднозначен в постъпките си, черният принц затвърждава усещането, че Алън Рикман е велик.


via GIPHY


До момента ни се получи малко драматично, с прилична доза злокобност. Само че актьорът неведнъж доказва и брилянтните си комедийни умения. И предвид всеотдайността му, сме изумени, че дори няма номинация за „Оскар“. Останалите 17 престижни отличия и близо 40 номинации са напълно в реда на нещата. Алън Рикмън е поредният талант и наш любимец, който като че ли остава незабелязан от филмовата академия, а това не ни прави запалени фенове на философията й.


via GIPHY


„Бутилка Шок“ е още един от филмите, за които искаме да говорим, когато става въпрос за британския актьор. Комедийната драма разказва истинската история на Шато Монтелена, което преобръща света с великолепното си Шардоне и е една от първите американски изби, които стават фактор в производството на вино. Алън Рикман пък влиза в образа на западащ енолог, който изиживява своя звезден миг с намирането на това вино.


via GIPHY


И определено няма да завършим така! Макар и отвъд, Алън Рикман всъщност никога не си е тръгвал от сърцата ни и ще си остане така докато има и един човек на земята, който да се вълнува от филмите му и да бъде повлиян от ролите му. Най-обичният „злодей“ от екрана промени живота ни и проъдлжава да го прави.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Giphy.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в офиса, направете го стилен.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ