Гал Сасон: „Когато приемеш себе си, можеш да направиш промяна”

x

GahlSasson


Не вярвам в случайностите. Случайностите са за хората, които са изгубили връзка със себе си, и обичат отговорите наготово. Не вярвам и че срещата ми с един от най-известните духовни учители в света – Гал Сасон, е случайност. Особено в момент, когато умът ми е пълен с въпросителни.

Срещаме се ден след семинара му в София, малко преди редовната му тренировка по бразилско джиу джицу (споделя, че българската школа е много добра). Разбира се, въпросите са повече от времето, с което разполагаме, но програмата на Гал в България е планирана по часове. И трябва да се съобразим с това. Тук е по покана на издат. „Кибеа” и е само за седмица. На масата пред мен лежи личният му лаптоп с един от вечните отговори, изписан отгоре му: „Love is the answer.” Встрани е книгата „Едно желание може да промени вашия живот”, одобрена лично от Далай Лама и горещо препоръчвана от Мадона.

Гал не е гуру, нито лечител. Не дава готови рецепти. Неговата мисия е да научи хората да разчитат правилно знаците в живота. Според него ние често задаваме въпроси без да се вслушваме в отговорите, които са в самите нас.

„Често съветвам хората, когато имат нужда от нещо, да го поискат от Вселената!  Споделят, че се молят всяка вечер, но не мисля, че Бог е глупав и че Вселената не може да ги чуе още първия път. Ако силно желаеш да ти се случи нещо, то най-вероятно не се случва, защото си се вкопчил в него. Начинът, по който Вселената работи, е да отправиш желанието си като пулсация към нея и да чакаш, да имаш доверие. Смятам, че доверието е най-голямото нещо, на което трябва да се научим в живота. Ако искате да промените нещо в живота си, трябва да отправите пулсация, но без да се вкопчвате в желанието си! То ще намери пътя си към вас. Ако питате всяка секунда, то няма да се случи.

Вероятно и ние трябва да помогнем на Вселената, а не да очакваме чудеса…

Разбира се. Това, което се случи с мен не беше чудо, а следването на знаци – така Вселената общува с нас. Така стигнах до астрологията.

За какво най-често се обръщат към Вас хората?

Обикновено мъжете питат за бизнеса и за себе си, а жените по-често се интересуват от любов и още повече – от взаимоотношения.


gahl31


Това означава ли, че мъжете са с по-голямо его?

Не. Мъжете се интересуват повече от себе си и кариерата си, защото с нейна помощ те изграждат идентичността си вече хиляди години. Един пещерняк веднага би ме попитал за лова. От какво би се интересувала пещерната жена? Хм… „Ще оцелеят ли децата ни? Ще оцелея ли при следващата ми бременност? (преди години жените често са умирали по време на раждане) Какво ще се случи с децата ми?..” Не става дума за его, а за пътя на мъжкото и женското начало. Според мен колкото повече се придвижваме в ерата на Водолея, толкова повече ще се променят нещата и може да се стигне до положение на баланс. Надявам се.

Какво според Вас най-много липсва на хората?

(замисля се) Приемане. Приемане на себе си, на партньора си, приемане на живота, приемане на това, което се случва. Приемането според мен е онова, което хората очакват. Това е, от което се нуждаем повече от всичко. Когато приемеш себе си, можеш да направиш промяна. Но ако търсиш промяна заради омразата от това, което си, промяната трудно ще се получи.

Ако ме питате какво липсва на света, за да е перфектно място за живеене, ще кажа, че това е споделянето.

Но нали вече има социални мрежи?! Там всеки споделя всичко!

Това не е споделяне. Това е показване на хората на определен момент от живота ти, който често пъти ги кара да се чувстват зле, защото не сте заедно. Facebook и всички тези глупости – това споделяне не е истинско. Много от хората, които активно „споделят” в интернет, не споделят парите, възможностите и интелекта си. Да, споделят глуповато видео на котка със смешна шапка (страхотно, няма що!), но кликването не е споделяне. Смятам, че на планетата ни няма да има войни и бедност, и болести, ако хората повече споделяха един с друг. В момента съществуват едни от най-коварните заболявания: рак, СПИН… Ако всички учени работят заедно и споделят информацията, с която разполагат, няма да имаме болестите. Ако всички споделят ресурсите си, няма да има войни. Ако хората споделят факта, че бог може да се казва и Аллах, и Исус и нямат проблем с това, няма да има взривове по летищата. Помислете само… Каин и Авел са се избили един друг, защото не са могли да споделят. Това е най-древното убийство на планетата. И продължаваме да го извършваме!

Колко дълго ще продължаваме да го правим?

Зависи само от нас. Всичко може да свърши още утре. А може и никога. Може да се избием един друг. Свободната воля е отвъд астрологията. Не може да се каже: според звездите ще започнеш да споделяш. Не, споделянето е акт на свободна воля.


ednojelanie191999


Как едно желание може да промени живота на човек?

Като приеме себе си такъв какъвто е, като има доверие и търси промяната, като следва знаците и синхроничностите.

Всички знаем поговорката: внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне…

…да, и затова трябва да внимаваш дали това, което си пожелаваш, е онова, от което се нуждаеш. Понякога онова, което искаш, не отговаря на нуждите ти. Някои жени искат да имат връзка с шефа си, въпреки че имат нужда да се омъжат за някой, който ще се грижи за тях. Но само защото баща й се е държал зле с нея, тя иска шефа си, който също се държи с нея лошо. Ако й кажа да не си го пожелава, защото е зле за нея, се е случвало да ми кажат: не ме интересува, искам го. Така че онова, което искаме, и онова, от което се нуждаем, не винаги е едно и също.

Пътувате много и срещате различни хора. Виждате ли големи разлики между хората в България, и хората в Хонког например?

Според мен по-голямата част от хората по света са еднакви. Затова използвам една и съща астрологична система навсякъде, само леко я адаптирам. Хората си приличат много повече, отколкото предполагаме. Всяка страна обаче има малко по-различен манталитет. Тук, в България е малко по-песимистично, малко повече се оплакват хората. Пътувам много по света и наистина не разбирам защо се оплакват българите, те нямат причина за това. В Истанбул се оплакват, защото има религиозни фанатици, хора се взривяват по летищата, режимът е репресивен и ги разбирам. В Израел също разбирам хората – всеки от съседите им иска да ги убие. В Хонконг – големи неразбирателства с Китай и не знаят какво ще е бъдещето им. Но не разбирам какъв е проблемът на българите…

Какво бихте посъветвали българите?

Да се фокусират върху образованието. Да се съсредоточите върху начините да стимулирате децата си да изградят самоувереност и самоосъзнаване. Това е различно от патриотизма. Патриотизмът е глупост. Не мисля, че трябва да са горди, защото са българи, а да се гордеят с това, което са и да обичат страната си. Бих се съсредоточил по-слабо върху великата история на България (кой кога е управлявал и т.н.), а да се фокусирам върху обичта към страната. Бих водил децата в планината и на места, където се отглеждат страхотни храни. А през лятото децата да остават във фермите, за да развиват връзката си със земята, да се възпитават в духа на „ние можем”, на самоувереност и самоосъзнатост. Ако се фокусирате върху това, ще създадете ново поколение, което няма да живее с усещането, че е жертва на комунистите или на Османската империя. Това се нарича междупоколенческа трансформация.

Какво мислите за емпатията?

Тя винаги е важна. Но емпатията не е най-големият проблем в България. Проблемът по-скоро е липсата на самоувереност, която е основната причина да се мразите един друг. Ако мразите себе си, ще мразите и всички около себе си.

Четете продължението на интервюто ни ТУК, за да разберете наистина ли ретроградният Меркурий е виновен за неуспехите в живота ни и трябва ли да избираме половинката си по зодиакалната ни съвместимост?

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Личен архив

Вижте още:

ТОМ ХАНКС – ЕДИН ГОЛЯМ МЪЖ НА 60

ХУБЕН ЧЕРКЕЛОВ – ЕДИН АРТ ПРОВОКАТОР, КОЙТО НЮ ЙОРК ПРИПОЗНАВА КАТО СВОЙ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от BURBERRY

Жилетка от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди пола от BALMAIN

Миди пола от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от VERONICA BEARD

Сако от VERONICA BEARD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от POLO RALPH LAUREN

Яке от POLO RALPH LAUREN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кадифена елегантност от Мег Раян.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ