Кръстникът на киното: Ал Пачино на 79

x

Можем да се обзаложим, че първото нещо, което ви идва на ум, когато чуете името Ал Пачино, е филмът „Кръстникът“. В него Пачино играе Майкъл Корлеоне – мафиотски бос и наследник на семейство със същото фамилно име. Може би всички от нас ще   потвърдят, че дори занят почти всяка реплика от това произведение на киното на изуст. А знаехте ли, че бабата и дядото на Ал всъщност идват от град на име Корлеоне в Сицилия, Италия? Но тази задача беше лесна – фамилията е вдъхновена от произхода на самия Ал Пачино. Да помислим ли за други интересни факти за актьора? Например той е бил отхвърлян множество пъти на кастингите за ролята в „Кръстникът“. А после филмът се оказва повече от успешен и за него, и за режисьора. Ето още нещо интригуващо: Ал отказва ролята на Майкъл във, внимание, видеоиграта по едноименния филм.Да започнем с нещо лесно – Ал Пачино е със смесен произход (американско-италиански), актьор и режисьор по професия, с много награди зад гърба си, включително и Оскар. По-интересното е, че всъщност той никога не е бил женен, започнал е да пуши цигари едва деветгодишен и е напуснал училище на 17 години. Също така днес празнува своя 79-ти рожден ден.Детството си Ал Пачино прекарва в квартала Бронкс, Ню Йорк, където не сме сигурни, че е получавал много подаръци и поздравления. Майка му го завежда да живее с нея и нейните родители там, след като се развежда с баща му едва когато Ал е на две години. Вероятно това го предразполага към избягването на брака. Въпреки този факт, Пачино има три деца, родени от две от връзките му. Общият брой на последните е осем, така че господин Корлеоне е успял да се измъкне от паяжината, ако бихме могли да се изразим така.

Продължаме с още любопитни факти около нашия рожденик. Не сме сигурни дали сте чували някога, но известно време Ал е страдал от нещо, което притеснява и нас самите почти всеки ден – хронично безсъние. Друг общ наш проблем е, че и ние, и Пачино обичаме да се любуваме на себе си, докато слизаме по стълбите. Оглеждаме се във всяка повърхност, която ни дава този шанс, и се възхищаваме на приказните си лица. Е, актьорът бива уволнен за тези свои действия от един театър, където работи като портиер. Надяваме се това да не се случи на нас.Ще си признаем, че ни се иска да имаме и друго общо с актьора – например адрес, в Бевърли Хилс, но сега просто ще си помечтаем. Алфредо Джеймс Пачино, на кратко Кръстникът или Ал, е работил още като куриер, помощник-келнер и пощенски куриер, за да може да се издържа, а днес най-вероятно весело си припомня тези времена от слънчева Калифорния и празнува изкуството да живееш. Е, обнадеждени сме, а и ако взимаме пример от него, и ние можем да се озовем един ден на неговото място в рая на знаменитостите.
Някога бездомник между професиите, с които се издържал, днес Ал Пачино празнува себе си, повече от 50 години кариера във филмовта индустрия, 165 милиона долара и Уилям Шекспир – вечното вдъхновение на наследника на фамилия Корлеоне. Ето защо този четвъртък е ден за италианско вино, чувствено танго и „предложения, на които не можем да откажем“.Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Август за работещи момичета.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ