Летисия Каста – божествена красота в 15 кадъра

x


Летисия Каста отрича да е перфектна и заклеймява: “Да си перфектен е скучно”. Чудим се тази жена поглеждала ли се е в огледалото. Защото, когато ние поглеждаме към снимките ѝ, често забравяме да дишаме. Виждаме само 172 сантиметра божествена красота и черти, които сякаш е изваял художник. Фотографът Фредерик Кресо я зърва една 15-годишна, докато тя се излежава на плажа със семейството си, и разбира, че пред себе си има явление, което принадлежи на модата. Баща ѝ първоначално е против подобна кариера, но веднъж склонил, Летисия се възползва с пълна сила от зелената светлина. За по-малко от година вече има заснети 3 корици за списания и ревю за Жан-Пол Готие. Светлото бъдеще ѝ се усмихва насреща. И я превръща в една от емблемите на 90-те.

Кариерата ѝ върви като по учебник. Първа спирка – момиче на Guess, привилегия, която и до днес се цени, но на времето се счита за нещо направо съдбовно. Следват снимки и ревюта за Victoria’s Secret и милиони долари, спечелени почтено с красота и талант. Списание Rolling Stone ѝ връчва приз за най-горещ модел на годината, а малко по-късно L’Oreal я превръщат в посланик на козметичния си бранд.

Но това са само стъпки от дългия път, който изминава. Зад гърба си днес има над 100 корици, в това число за всички признати модни библии, които ви хрумват.

Летисия е майка на 3 деца – на 19 октомври 2001 дава живот на дъщеричката си Сатийн, плод на любовта ѝ с фотографа и режисьор Стефан Седнауи; през 2006 ражда сина си Орландо, а през 2009 – дъщеря си Атина. Орландо и Атина я свързват и до ден днешен с италианския актьор Стефано Акорси, таткото на децата. Към момента обаче Летисия е омъжена за актьора Луи Гарел, който имаше връзка със сестрата на Карла Бруни – Валерия Бруни Тедески. По време на която бившата двойка осинови момиченце от Сенегал през 2008. Лейди Каста и Луи Гарел сключиха официален брак през лятото на 2017 на стилна церемония в тесен кръг на плажа в Лумио, Корсика. Двамата имат 6 години разлика във възрастта в полза на дамата, но това по никакъв начин не ги безпокои.

Летисия демонстрира и актьорски талант. Във филмографията ѝ влизат близо 30 филма, сред които и заглавието на Камен Калев “Островът”, заснето в България.
Текст: Александра Тошева

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени