Летисия Каста – божествена красота в 15 кадъра

x


Летисия Каста отрича да е перфектна и заклеймява: “Да си перфектен е скучно”. Чудим се тази жена поглеждала ли се е в огледалото. Защото, когато ние поглеждаме към снимките ѝ, често забравяме да дишаме. Виждаме само 172 сантиметра божествена красота и черти, които сякаш е изваял художник. Фотографът Фредерик Кресо я зърва една 15-годишна, докато тя се излежава на плажа със семейството си, и разбира, че пред себе си има явление, което принадлежи на модата. Баща ѝ първоначално е против подобна кариера, но веднъж склонил, Летисия се възползва с пълна сила от зелената светлина. За по-малко от година вече има заснети 3 корици за списания и ревю за Жан-Пол Готие. Светлото бъдеще ѝ се усмихва насреща. И я превръща в една от емблемите на 90-те.

Кариерата ѝ върви като по учебник. Първа спирка – момиче на Guess, привилегия, която и до днес се цени, но на времето се счита за нещо направо съдбовно. Следват снимки и ревюта за Victoria’s Secret и милиони долари, спечелени почтено с красота и талант. Списание Rolling Stone ѝ връчва приз за най-горещ модел на годината, а малко по-късно L’Oreal я превръщат в посланик на козметичния си бранд.

Но това са само стъпки от дългия път, който изминава. Зад гърба си днес има над 100 корици, в това число за всички признати модни библии, които ви хрумват.

Летисия е майка на 3 деца – на 19 октомври 2001 дава живот на дъщеричката си Сатийн, плод на любовта ѝ с фотографа и режисьор Стефан Седнауи; през 2006 ражда сина си Орландо, а през 2009 – дъщеря си Атина. Орландо и Атина я свързват и до ден днешен с италианския актьор Стефано Акорси, таткото на децата. Към момента обаче Летисия е омъжена за актьора Луи Гарел, който имаше връзка със сестрата на Карла Бруни – Валерия Бруни Тедески. По време на която бившата двойка осинови момиченце от Сенегал през 2008. Лейди Каста и Луи Гарел сключиха официален брак през лятото на 2017 на стилна церемония в тесен кръг на плажа в Лумио, Корсика. Двамата имат 6 години разлика във възрастта в полза на дамата, но това по никакъв начин не ги безпокои.

Летисия демонстрира и актьорски талант. Във филмографията ѝ влизат близо 30 филма, сред които и заглавието на Камен Калев “Островът”, заснето в България.
Текст: Александра Тошева

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BOTTEGA VENETA

Палто от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от DOLCE & GABBANA

Дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Рокля от DOLCE & GABBANA

Рокля от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Няма нищо по-стилно от лошото време…

Ако сте пропуснали
Най-четени