Луиз Хей: „You can do it!“ Или жената, която даде нов смисъл на мотивацията

x


Човекът, който най-добре знае колко струва промяната и заслужава уважение за всичко постигнато дотук е авторът на няколко бестселъра за самопомощ Луиз Хей. Жената, която написа как всеки държи в ръцете си ключа да излекува живота си и да получи най-доброто от него.

И ако написаното горе ви се струва клише, то вероятно все още не познавате историята на писателката, която става един от основните мотиви и неистово желание за промяна у самата нея. Системен побой, подтикване към проституция, изнасилване са само част от ужасните моменти, които трябва да преживее още като дете. На 15 тя напуска училище, забременява и на 16-ия си рожден ден предава новороденото си бебе за осиновяване. Несгодите й продължават с разтрогнат брак, нещастна любов, но нищо не може да я откаже да продължи пътя си и да постигне добър живот и щастие.Един от първите успешни проекти на Луиз Хей е работата й като фотомодел с имена като Бил Блас и Олег Касини.

Повратен момент в живота й е досега с първата църква, занимаваща се с религиозна наука, която я учи как да работи със силата на мисълта. Луиз се всушва и в думите на основателя на религиозната наука Ърнест Холмс, според когото позитивното мислене може да лекува тялото. През 70-те години на 20-век самата тя започва да практикува, като по време на семинарите тя говори за вярата си, че всички заболявания могат да бъдат излекувани и припомня, че е учила медитация от Махариши Махеш Йоги в Международния университет на Махариши в Айова.

В края на 70-те години Луиз Хейл е диагностицирана с рак на маточната шийка. Отказва медицинско лечение и започва режим на опрощаване, съчетан с терапия, хранене, рефлексология. В свое интервю твърди, че се е излекувала от рака по този начин.

Първата си книга „Излекувай тялото си“ Луиз Хей пише през 1976 година. Отначало тя се разпространява като малка брошура, съдържаща списък на различни телесни заболявания и метафизичните причини, които са ги провокирали. По-късно тя е разширена и продължена в книгата „Излекувай живота си“. През февруари 2008 година книгата е на второ място в списъка на бестселърите на New York Times.Заради работата си с хора болни от ХИВ или СПИН писателката е поканена в „Шоуто на Опра Уинфри“. Участието й в емблематичното телевизионно предаване предизвиква още по-голям успех за книгата „Излекувай живота си“. Продадени са повече от 50 милиона копия по целия свят и е преведена на над 30 езика, към нея има и заснет филм. По думите на Луиз, този филм е историята на нейния живот и е показано как прилага на практика нещата, които е научила. В лентата място намират и почетни лектори и автори в областта на личностното развитие, сред които Грег Брейдън, Уейн Дайър, Естер и Джери Хикс.

Промените в живота се случват най-често от любов и заради любов. Затова искаме да завършим интересната история на световноизвестната писателка с няколко нейни цитата за любовта и как тя променя хората. Защото е трудно да получите любов, ако непрестанно сте фокусирани върху самотата.

„Любовта се случва. Освобождавам отчаяната нужда за любов и вместо това й позволявам да ме намери в точната време-пространствена последователност.“

„Любовта е зад всеки ъгъл, а радостта изпълва целия ми свят.“

„Дойдох на тази планета, за да се науча да обичам себе си повече и да споделя тази любов с всички около мен.“

„Животът е съвсем ясен. Това, което давам се връща при мен. Днес избирам да дам любов.“

„Радвам се на любовта, която срещам всеки ден.“

„Чувствам се добре, когато се погледна в огледалото и си кажа „Обичам те, наистина те обичам.“

„Любовта притежава сила – вашата любов и моята любов. Тя ни носи спокойствие на Земята.“

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на правилен акцент!

Ако сте пропуснали
Най-четени