Магьосникът от Латинска Америка

x


Все ни дърпа за въображението това шарено, окъпано в слънце, митове и загадки, Мексико. Хубави хора творят изкуство там. И днес ще ви разкажем за един от най-прочутите съвременни модни фотографи, с които Латинска Америка съвсем заслужено се гордее. Името му е Жудас Бера и макар съвсем прясно да се ползва от своите ранни 30, вече е отбелязал името си между кориците на Vogue, Elle, Marie Claire и други добре ни познати библии на стила. Forbes го определя като артистът, който направи революция в модната фотография на Мексико. Творбите му отлитат до галерии в Ню Йорк и Лос Анджелис и се настаняват до такива на Анди Уорхол и Дейвид Лашапел.

Някак естествено майка му е онази героиня от детството, носила Chanel, Dior и още класики, изпълнила дома им до тавана с модни списания. И някъде между страниците им Жудас пламва за модата и никога не угасва. Първоначално учи Кино в университет, но интуицията и любопитството му към фотографията го връщат към истинската му страст. И колелото го завърта – работа с модни агенции, дизайнери, рекламни кампании. Славата му нараства сякаш с всяко следващо щракване на камерата, макар сам да изповядва: “Работата ми е хаос, без никаква техника на снимане, просто силна нужда да уловя красотата пред очите ми”.

Колкото и да скромничи, безспорно в снимките му откриваме изявено майсторство при играта със светлината като естествен участник в кадрите. Вдъхновява се от филмите, музиката, книгите и картините, с които изпъстря дните си. Възхищава се на Патрик Демаршелие. И мечтае един ден да се нареди до него и останалите си кумири – Марио Тестино, Стивън Клайн и други. Вярваме, че с уверени стъпки върви по правилния път.
Текст: Александра Тошева

Снимки: Jvdas Berra

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени