Мей Мъск, която обръща времето

x

Колко превъплъщения може да си позволи една жена? Колкото поиска. Това е отговорът, който даваме не само ние от собствен опит, но и днешната ни муза. Мей Мъск е на почти 70 години и е един от успешните световни модели през последните пет десетилетия. Та, кой имаше да каже нещо, относно това как тече времето…Днес то върви със скоростта, с която желанието, жизненонстта и любовта към живота му позволят. И това движение е различно за всеки. Именно това доказа с един от последните си успехи майката на технологичния гений и управляващ директор на няколко глобални компании Илон Мъск. Да, да, това е същата жена.Точно тази жена със своите 69 години е новото попълнение в звездната плеяда от посланици на CoverGirl в кампанията им #IamwhatImakeup. Ето така ни харесва да се случват нещата, за които говорим. Уверени, успешни жени като Мей Мъск, които както и Сюзън Сарандън ни показа тотавлно преобръщат с краката нагоре стереотипа на жените 60+.Историята на Мей изключително прилича на книга с приключения, която е далеч от финалните си страници. Родена в малко канадско градче, в семейството на изследователи. Родителите й се срещат в студио за салонни танци, в което баща й се записва, а майка й преподава. Когато Мей е на три семейството се премества на другия край на света – в Претория, Южна Африка. На 15 прави първите си стъпки като модел, по времето, когато „моделите се налагаше да носят личните си обувки и бижута“. На 21 все още Мей Халдеман, завършва диетология и това поставя началото на един от успешните й проекти, който продължава и сега.
Преди повече 37 години се омъжва за инженера Ерол Мъск, с когото имат три деца. Бракът им продължава само девет години, след което двамата продължават в различни посоки. Тя последва децата си и в момента живее в Калифорния, за да е близо до внуците си. Прозвището на Илон, което той и днес утвърждава ежеднвено е „гениалното момче“. За Мей обаче и всички те брилянтни.Кариерата й в модния свят набира скорост след като навършва 50. „Аз съм живото доказателство, че за жените на възраст има работа…“. И въобще, че жените, които се чувстват добре в кожата си, успяват.Като дългогодишен нутрициолог, Мей Мъск знае как да живее здравословно и да излече максималното от храната, движението и останалите си активности. В личния й сайт открихме дълъг списък със съвети за здравословен живот, които са публикувани в световни издания като Ню Йорк Таймс и Пийпъл.Тайно сме си мечтали правилата за хранене, за които тя говори да се окажат, именно основата на активния живот, който водим и добрата форма, към която се стремим непрекъснато. Накратко „създайте си график на хранене“, „яжте това, което обичате“, „бъдете информирани“, „празнувайте всеки нов ден“ и „позволявайте си глезотии“.
И когато жени като Мей Мъск ни показват, че животът е еднакво красив и на 30, и на 70, няма шанс да пропуснем да последваме техния пример. Пък защо не след едни три-четири десетилетия да сме като тях.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уикендът е тук: наздраве за жената, която обича да бъде жена!

Ако сте пропуснали
Най-четени