Младите таланти на България: мистичните бижута на Ася Петрова

x


„Младите таланти на България” е инициатива, която създадохме, за да се запознаем с всички млади хора, влюбени в изкуството и правещи своите първи стъпки в неговия необятен свят. Очаровани и щастливи сме, че продължаваме да получаваме писма от талантливи личности, отдадени на своята красива страст и творящи прелестни шедьоври. Благодарни сме, че имаме възможност да бъдем първите, които подват ръка на новото поколение творци, което само чака да бъде открито.Днес ще ви запознаем с Ася Петрова. Тя е създател на Anima hand made, които определя като цветна смесица на палитра, пълна с положителни емоции, заплетена история от най-различни приключения, които чакат да ги изживеем за себе си. Бижутата ѝ носят аромат на полски цветя, вдъхновение и въображение в една различна реалност – нейната реалност.
Ася ни споделя, че това, което създава от един прост материал, е цялата и същност и вселена – вплетена и сложна, уникална по своята порода. Хобито ѝ се заражда във Видин. „С мистичните си и величествени Бабини-Видини кули, с онази река, минаваща през него, носеща легенди и стари истории за знайни и незнайни герои”, както самата тя описва градчето. Там натрупва опита и усета, който се опитва да пресъздаде в своите бижута. Онези тайнственост и мистика, съчетани с благородна елегантност. „Моето внимание винаги са приковавали онези малки вълшебни същества на дивата природа. Оплитам свой собствен свят, разказващ за горски духчета, вселенски същества, богини и самодиви.”
От близо три години Ася твори в един още по-величествен град, а именно старата столица Велико Търново. Казва, че в днешно време звучи малко утопично да се посветиш на тази дейност, но когато любовта към нея е по-силна от теб и задвижва ритъма на живота ти, няма как да ѝ избягаш – просто „се пускаш по реката” и правиш това, което ти идва отвътре. И за финал допълва, че мечтата ѝ е да развие още повече технологично работата си, за да достигне до повече слънчеви сърца. Пожелаваме ѝ го и ние!
Текст: Станислава Добрева

Снимки: Anima hand made

Вижте още:

Младите таланти на България: вкусните бижута на Сабина Петракиева

Младите таланти на България: омагьосващата Благовеста Терзиева

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черното е новото…черно. Завинаги!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ