Никола Формикети, който облече ГаГа с месо

x

 


Имената на повечето стилисти обикновено остават зад кулисите, но не и на гениалните такива. Сега, когато ролята им в модния свят включва все повече отговорности, тяхната самоличност все повече излиза наяве. Увлечението ни към стилистите е съвсем оправдано поради няколко причини. Обикновено те стоят зад скандални модни решения, творческата им работа е насочена към създаването на канонични образи на герои в реалитито на шоубизнеса, а и доста добре умеят да създават впечатления и красота – задкулисно, но и съвсем обиграно. При това положение интересът ни към модните стилисти е съвсем оправдан и смятаме, че е необходимо да подберем имената, които будят най-много поводи да говорим за тях.

Първата ни спирка е небезизвестния Никола Формикети. Същият, който облече Лейди Га Га с рокля от месо и е настоящ креативен директо на луксозната марка Thierry Mugler. Формикети носи смесената кръв на италианец и японка и е познат на You Tube поколението със също толкова интересния си темперамент и концепция за визуална комуникации чрез похватите на модата. Автобиографията му е богата от заемани длъжности като моден директор за Vogue Япония, куратор, дизайнер и всичко това комбинирано със заразителна енергия, напредничаво мислене и непредсказуемост. Именно това са забележителните качества, които поставят Формикети в светлините на прожектора и ни карат да ви разказваме за необикновената му природа.

 


 

 


 

През 1997 година Формикети се премества от Рим в Лондон, където под предтекст, че ще учи архитектура успява да попадне в атмосферата на лондонския нощен живот. В последствие, той се запознава с личностите, които оказват влияние в сложната задача за формиране на погледа му към света на модата. Без да е бил дори и ден асистент на някой стилист, той поема щафетата като моден директор в Dazed&Confused. И това се оказва повратна точка в кариерното му израстване. Репутацията му в модните среди расте изключително бързо, едновременно заради качествата му, експериментаторски дух и незачитане на каквито и да е граници.

Формикети продължава с пълна сила да дефинира наново значението на това да си стилист, креативен директор или каквото още може да върши перфектно. По този начин той увековечава идеята, че ако вярваш в това, което правиш в света на модата, няма правила, които не могат да се разбият, когато си подготвен на опитваш и да прегръщаш света.  Формикети твъди, че „магията се случва в действителност когато всичко е свързано, мода, изкуство, музика или с други думи – култура”

текст: Стефи Стоева 

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бял топ, деним и малко Calvin Klein са достатъчни.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ