Ралица Паскалева: Упрекват ме заради Стилянова в „Откраднат живот“- не разбират, че е филм

x

Актрисата Ралица Паскалева прекара голяма част от ваканцията в снимки на четвърти сезон на “Откраднат живот”, сериалът, който отново приковава дистанционните на Нова. Известна като гинеколог доктор Галя Стилянова, преди пет дни тя празнува рожден ден в компанията на близки хора. Тогава стана ясно и че се носи на вълните на любовта – с волейболния национал Теодор Салпаров. Родена през 1989 г. в Русе, тя завършва НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Още докато учи започва да снима в български и чуждестранни продукции. През 2014 година излиза филмът „In The Name of The King 3“, където Ралица играе главната женска роля – принцеса Арабела и си партнира с холивудската звезда Доминик Пърсел. Следват филми с Ейдриан Пол, Джон Рийс Дейвис, Джош Кели и др.

Защо стана актриса?

Въпрос, който звучи простичко, но на който не може да се отговори с една дума. Винаги съм знаела,че ще се занимавам с актьорство, просто не знаех, че ще го превърна в моя професия. Винаги съм се занимавала с изкуство – рисувах ,пеех, бях в театрална школа. Но мислех, че моята професия ще бъде археологията. В 11-и клас обаче прецених, че моят път е само и единствено към НАТФИЗ. Кандидатствах само там и именно проф. Стефан Данаилов повярва в мен и завърших неговия клас.

Имаше ли история, която провокира решението ти?

Нищо конкретно. Просто една сутрин се събудих и си казах: “Ралица ще направиш голяма грешка, ако започнеш да учиш и да работиш нещо, което не те прави на 100% щастлива всеки един ден.” Някъде бях чела, че като хора сме длъжни да развиваме талантите, които Господ ни е дал и ако не го направим, е грях Е, избегнах това.Разкажи случки, спомени от Академията, от Мастъра.

Те са безброй. За 4 години официална програма без почивен ден, повярвайте дни наред мога да разказвам истории с професора и с колегите ми. Една от случките, които не ми излизат в главата, е как в 1 курс играхме някакъв безумен етюд. Бяхме се готвили с дни, костюми,рекзивит, мизансцен и какво ли още не. Мастъра изгледа всичко без да ни спира, след като приключихме помълча около две минути и ни гледаше. Ние съответно решихме, че сме го замаяли с гениалните си идеи и думите, които чухме от него след дълга пауза бяха:“Деца какво беше това?”. Ние ентусиазирани казахме: “Ами етюд Мастър, много софистициран с дълбок смисъл.” Той се плесна по челото и каза “ Да ви бях дал 5 лева преди това, за да не ми го играете въобще!. Ха-ха-ха! Хем ни стана мъчно, че сме се изложили, хем се смяхме много, защото той има таланта да казва нещата директно и на място, но по такъв начин, че няма как да му се разсърдиш дори.

Преди да поговорим за „Откраднат живот“, искам да те попитам за нещо ново с теб и театралната сцена, където почитателите ти могат да те видят скоро – ще поемеш ролята на Мила Банчева в „Тирамису“ в театър „София“, как се чувстваш на сцена?

Аз обичам театъра. Но съм го казвала и преди – театърът ми е страст, а киното призвание. Лично директорът на театъра ми се обади и ми предложи именно аз да вляза на тази роля. Героинята ми в постановката е самотна жена, която крие себе си зад пари, дрехи и светски събития. Нещо, което се случва с много от популярните хора по цял свят. Надявам се да се справя с образа и да бъде харесан от публиката, тъй като аз съм гледала Мила Банчева и тя се справя брилянтно с героинята.

В спектакъла отново става въпрос за свободни дами, които се въртят около вечните въпроси, според теб съвремието какво отнема и какво дава на Жената, кое е по-удолетворяващо – кариера, пари, престиж, или любовта, за която рядко си признаваме че ни е най-важна?

Тази пиеса съм я играла за дипломно представление преди 6 години. Още тогава бях наясно какво носи като послание и смисъл.Това е разказ за съвременни жени и почти всички проблеми, с които те могат да се сблъскат. Разбира се, че не всичко е пари и кариера. Разбира се,че човек трябва да работи професията, която го прави щастлив и да се вълнува повече от това да бъде здрав и да бъде заобиколен от верни и истински хора.Но  това повечето хора го знаят, не съм аз човекът, който е измислил топлата вода.Актьорите сте адвокати на ролите си, ти как намираш доктор Силянова? Правилно ли или не приема предизвикателства и обстоятелствата на живота си? Може ли да бъде щастлива млада жена с мъж с минало? 

За първи път чувам ,че ние сме адвокати на ролите си, но ми харесва като констатация. Аз не съм д-р Стилянова. Тя прилича на мен, защото има моето лице, моя глас, моите жестове, но живота й е създаден от едни други талантливи хора, наречени сценаристи. Ние се водим по историята създадена от тях и независимо дали одобряваме или не някои неща, ние ги играем и то с ясната мисъл, че това не сме самите ние. Нищо,че често възрастни хора са ме срещали и са ме опреквали заради Галя, забравяйки, че това е просто филм. (усмихва се).) Аз мога просто да бъда щастлива, че образът ми в сериала е толкова наситен и богат от към емоции, случки и обрати, а дали приема правилно или не предизвикателствата, с които се сблъсква тя – това зрителите трябва да кажат. Добро и лошо, правилно и неправилно, са субективни понятия и всеки ги приема според гледната си точка и разбиранията си. Млада жена и мъж с минало? Щастието трябва да се търси и понякога го намираме на най-неочаквани места, така че защо не? Както важи и за млад мъж и жена с минало – за щастието и любовта няма формула.

Какво ще й се случи в новия сезон?

Гледайте и ще видите! Ние нямаме право да говорим и да повдигаме завесата над историята, за да запазим интереса на зрителите разбира се. Мога само да ви уверя, че сме подготвили много изненади, обрати, нови герои и интересни случки.

Издай интересна история от снимачния процес.

Безброй много са. Ние сме се сближили толкова като екип, че вече имаме и сходно чувство за хумор дори. Много често се случват забавни моменти с лапсуси или неволни грешки, някои от тях са заснети и живот и здраве дано бъдат показани на публиката, за да видят колко ни е забавно да снимаме дори драматични сцени на моменти. Една от последните случки, на които се смях много беше как правихме някаква сериозна операция, а в краката ми стоеше Дани, който лазейки под операционната маса се опитваше да пусне на лаптопа, видеото което трябва да тече по време на операцията. Виждах го през цялото време с периферното си зрение и едва запазих самообладание да си кажа репликите. Замислих се, колко е смешно как си играем на чичо доктор на ужким, а на екран всичко изглежда много реалноо. Киното е магия!

Кои медицински термини най те затрудняваха или забавляваха?

Слава Богу всичките почти ги изтривам от паметта си иначе до сега да бях взела диплома за лекар. Почти всички са ни затруднявали за произнасяне, но иначе има някои термини, които и на сън можем да кажем. Като например – вагинална хистеректомия. Една от смешните думи ни е тендовагинит. Нещо, което значи възпаление на сухожилието на ръката, тоест съвсем различно от това, което асоциативно хората си помислят отначало.Разкажи докъде си с уроците по арабски. Как е „откраднат живот“ на арабски и имаш ли любими думи на този език?

Взех ниво А1 и имам диплома, скоро трябва да запиша следващото ниво, но в момента съм много заета в снимки и репетиции и не намирам време. Нямам идея как е „Откраднат живот“ на арабски, дори не съм се замисляла. Ха-ха! Любима дума ми е hayati,  което означава „ живота ми“. Дума, която те много използват, когато искат да се изразят безкрайната си любов към някого.

Как се увлече по ездата, имаш ли си свой кон?

Нямам свой кон, въпреки че имам голямо желание. За жалост това е голям ангажимент и финансов, и като време,което трябва да отделиш. Като бях малка родителите ми ме записаха на езда, като вярваха, че това е спорт, който развива всичко в един човек – и физика, и възпитание и връзка между човека и животните. Ставала съм сутрин дори в 5, за да чистя конюшните и да храня конете, а след тренировка дори съм ги къпала лично аз. Това означава да си отдаден на един спорт. Не да си платиш 15 лева и да яздиш, а да създадеш истинска връзка между теб и коня. Интересна история е как ме ритна кон в коляното,10 дни преди началото на снимки на “В името на краля 3”, но за късмет травмата не беше много сериозна и успях да заснема филма без дори някой да разбере,че това се е случило с мен.

Издай повече за домашния ти любимец.

Казва се Кабул, защото е афганска хрътка – националната порода кучета на Афганистан и е било породата на кралското семейство. Той е много аристократично куче и това се вижда в походката му, погледа му, бягането му, а дори и в начина, по който стои седнал. Изключително добронамерен, умен и всеотдаен е – все неща, които всеки би казал за кучето си. Аз всъщност обожавам всякакви животни, за това не ям и месо.

Какви спортове практикуваш?

В момента почти нямам време за спорт. Иначе обожавам езда (както вече стана ясно). Обичам всички водни спортове, като най -много гмуркането. Светът под вода е много тих, спокоен,  красив и изумителен. В Индийския океан скачах на 40 м дълбочина, за да плувам с диви делфини. Беше едно леко плашещо изживяване ,защото се оказваш сам в дълбокото и то с животни, които не са питомни. Страхувах се да не объркам някоя акула с делфин. Ха-ха! За щастие това не се случи. Бих го направила пак и пак и пак, а една от големите ми мечти е да плувам с гърбати китове край остров Тонга и възнамерявам да сбъдна тази си мечта съвсем скоро.

Модният ти вкус кой възпита?

Не се движа по моди, защото рязко мога да се окажа демоде – това е реплика на моя любим Оскар Уайлд и важи с пълна сила и за мен. Винаги се обличам с basic дрехи, за да ми е удобно. Не обичам да нося високи обувки например,но понякога ми се налага.

Кога как предпочиташ да се обличаш?

За всеки ден главно нося дънки, кецове, тениска и раница. Иначе лятото обожавам еспадрили и някакви безформени роклички. Когато ми се налага да ходя на събитие обличам къси рокли над коляното, висока талия и по-груби обувки, като боти, кубинки или нещо от тоя сорт. Както вече казах не обичам токчета. Може би, защото самата аз съм доста висока и когато обуя токчета,ч есто ставам по-висока и от мъжете и се чувствам като Гъливер.(смее се)Кое ястие готвиш най-добре?

Готвя много добре почти всичко. Обожавам да готвя, успокоява ме. Един от подаръците ми за рождения ден е курс за приготвяне на класически френски десерти. Много мечтаех за сладкарски курс и ето че съвсем скоро ще се осъществи!

Има ли цветя на леглото до теб, влюбена ли си?

Влюбена съм, да. Много.

Да те разпознават на улицата – хубаво ли е или?

Понякога да,  понякога не. Публичността е нож с две остриета и както може да е много приятно да видиш разълнуван човек от срещата му с теб, така и е леко притеснително, когато съм излязла например по анцунг и рошава коса, за да си купя кисело мляко или да си разходя кучето и си мисля:“Леле какво ли ще си кажат хората сега, гледай актьорите ни на какво са заприличали”. Истината е, че хората не се вълнуват толкова от такива неща. Наистина се сблъскваме често само и единствено с любовта им. Ние работим за зрителите и това може само да ме прави щастлива.

Какъв е смисълът на човешкия живот?

А! Намерихте кого да питате, хората от хиляди години се стремят към отговор на този въпрос. Някои казват, че смисълът са децата, други че са парите, трети смиреността. За всеки има различен смисъл на живота. Надали има едно единствено нещо, което да важи за всички. Важното е всеки да си намери смисъл и да живее живота си пълноценно и то без да пречи на другите да живеят своя си живот.

Как се познава любовта?

Усеща се отвътре. В този ред на мисли, който не е чел Петър Дънов: “Сродните Души” – препоръчвам от сърце. Това май ще е най-подходящият отговор на въпроса ви.

Какъв тип си: предпочиташ да контролираш живота си или да се оставиш в ръцете на Бог?

Господ ни е дал разум и мозък, за да взимаме решения сами когато се налага и да изберем сами как да вървим пътя си. Това не значи,че той ни е оставил на самотек и не ни вижда и подкрепя, пази. Знам, че Господ го има и че е с мен винаги и съответно знам, че така наречения шанс за “контрол” над живота ми, пак идва от него. А вече кой е Господ, Бог…дали е светлина, дали е белобрад старец, дали е извънземно, как се казва и прочее, е въпрос на личен избор и гледна точка. Само ви уверявам, че го има и не спирайте да вярвате в Него.

Текст: Боряна Колчагова

Снимки: Личен архив, Николай Литов

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени