Потопете се в новата приказка на Yvailo!

x


“Поредна безлунна нощ, потънала в синеви мрак. Поредният загубен кораб с отчаяни моряци без посока. Изведнъж полетяха ярки проблясъци в тъмнината, като малки сини звездици. SYREENE отново като стръв показа лъскавата си гладка кожа на нимфа. Брокатен прах посипа пясъка. Сълзи, замръзнали снежинки, напълниха очите й. Мъката по любимия, потънал в морска буря, още горчиво в сърцето болеше. Неговият образ безмълвно като призрак под водата бродеше.

Корабът зави към залива ѝ. Заливът, където арктически студ и мъртви води сковаваха всяко моряшко лице. Там, където всяка надежда за живот угасваше в лед. SYREENE знаеше какво бедствие е. Но и останалите жени трябваше да знаят колко дълбока е мъката ѝ. Мъката, остра като айсберг, да загубиш любимия.”

Ивайло Серафимов ни хвърля в бурните вълни на своите фантазии и най-новата си колекция. С нея ни провокира да се почувстваме откриватели. И ни потапя в нова въздействаща приказка.

Как се появи легендата за SYREENE? Вплиташ необикновени разкази във всяка твоя приказна колекция.

И SYREENE не е изключение от предишните: идеята за русалката дойде спонтанно преди повече от две години. Приказката до последно се въртеше около тази водна нимфа с чуден глас, която привлича моряците в смъртоносен залив, откъдето никой не се завръща. Буквално след фотосесията променихме сюжета и сменихме омайния глас с лъскава кожа.  Историята предразполагаше мрачно настроение и много лъскави десени под формата на пайети и платове със силни отблясъци. Но така е при нас, нещата тръгват от една искра и оттам през времето се напластяват идея след идея. Изниква ми подходящ пример, на връщане от една каменна пустиня в Мароко през 2015-а ми дойде вдъхновението за поредната колекция. Вярвате или не, ще минат поне още две години, докато й дадем ход. Толкова напред действаме понякога.

Къде най-често те застига шеметно вдъхновението?

Вдъхновението идва внезапно и неочаквано. Гъделичкат го неща като картини, природа, детайлите в живота и най-вече музиката. Музиката ми разказва истории – дълбоки, разтърсващи, загадъчни, кара ме да мечтая и буквално ме пренася в различна, измислена от мен реалност. Оттам тръгва сюжетът, които дава първата стъпка и на всичко останало след него. Това, което никога не съм споменавал е, че идеята за колекция идва цялостно: визията, настроението, косата, гримът, конкретната дреха, която да бъде символът за проекта, да носи цялостното послание – още с началото имам представа какво желаем да постигнем като резултат. С времето, разбира се, идеята претърпява промени, но винаги се знае какво се иска.
Дрехите, които създаваш ни носят усещането, че са неподвластни на сезони и отминаващи тенденции. Как го постигаш?

Този въпрос ми носи една широка усмивка. Не е търсен ефект, но се радвам, че така се усеща отстрани. Вярвам, това е резултатът, че нашите колекции не се съобразяват с текущите модни тенденции. Те са подвластни единствено и само на историята и оттам нататък нищо друго не ни интересува, дори и това да носи риск да не бъдем разбрани. Другото, което се стремим да постигнем, е дрехите от всяка колекция да бъдат толкова различни от предишните, че никога да не се задушават взаимно. Да липсва процесът, в който новата колекция да състарява визуално старата.  Затова се уповаваме на изненадата като търсен ефект. Забавляваме се и това си личи. Дори моят бизнес партньор, макар да е в течение на историите на предстоящите проекти, не знае какво да очаква. Радвам се, че тръпката при нас я има, особено във времена, когато модата започна леко да доскучава на така и вече пренаситения клиент.

Съвсем скоро моделите от последната ти колекция се разходиха по подиума на Mercedes-Benz Kiev Fashion Days. Безспорно Киев е интересна модна дестинация. Сподели ни повече за събитието и твоето участие в него.

Направихме ревю за първи път по покана на организаторите. Организацията е голяма: екипи от хора, проби, музикален избор, темпо на стъпване по подиума, избор на модели, контрол по време на косата и грима, селекция кое момиче да отвори и кое да затвори ревюто. Изобщо суматохата е пълна и за нас лично напълно ненужна. Особено когато часове физически и психически труд се изнижат буквално за десет минути. С риск да прозвучи грубо, но това не е нашата представа за представяне на дрехи, поне не за YVAILO. Историите ни са част от марката, а те за съжаление трудно и скъпо биха били пресъздадени на подиума. По-добре парите, отделени за ревю, да бъдат инвестирани в нещо с далеч по-голямо значение за бъдещето, като например засаждане на дървета. А самото ревю може спокойно да бъде заменено с изложба или презентация, където на хората няма да им се налага да бързат, а напротив, ще имат време да си говорят и опознаят един друг, нещо невъзможно по време на и така вече тежките модни графици. Иначе сме адски благодарни за отпусната възможност да бъдем част от модната сцена в Киев. Без този шанс нямаше да знаем какво е да направиш ревю.Какви други интересни новини ни очакват от теб през 2017-а?

Току-що приключихме с Лондонската модна седмица, където бяхме сред селектираните от Британския моден съвет млади дизайнери, които да изложат новите си колекции в техния шоурум. Такъв вид мероприятие определено ни допадна, особено за нови попълнения като нас. Той дава шанса да се запознаеш с хора, пъстри и шарени, буквално и преносно:  байъри, журналисти, модни консултанти, блогъри и родни знаменитости смело бродят сред дизайнерите, любопитни да разберат кои са потенциалните нови надежди на лондонската сцена. Това спомага да се изградят по-личностни отношения. От друга страна презентираните дрехи могат да бъдат докоснати, разгледани, пробвани, при това в присъствието на дизайнера. Този тип комуникация, лице в лице, сякаш вече съвсем липсва при модните конгломерати, където нещата започват съвсем явно да заприличват на поточна линия. Ще прозвучи шаблонно, но сме благодарни на съдбата и за тази предоставена възможност.

Забелязахме твои модели в последния клип на Михаела Филева. Коя друга българска, а и не само, звезда ти се иска да видиш облечена в Yvailo?

Аз не съм суетен и определено не си мечтая конкретни известни лица да облекат дрехите ни. Всеки един, който в даден момент ни се е доверил, е огромен комплимент, било то певица, доктор или домакиня вкъщи. С любопитство наблюдавам как жените стилизират нашите дрехи – в реалния живот, не като от каталога, което им дава още един, по-различен от приказката живот. Този процес определено ме прави щастлив и ми дава стимул да продължаваме напред, въпреки всички трудности по пътя.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зелено и розово – една дръзка цветова комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ