Shulka – памучната шушулка любов, от която се нуждаехме

x

Неведнъж вече сме ви разказвали за това колко значима тема за нас е устойчивият начин на живот. Все още не можем да се похвалим с изцяло еко съобразен такъв, но всеки ден се стремим да правим стъпки в тази посока, понякога с по-малки крачки, а друг път с по-големи скокове. Не липсват разбира се и трудности, най-открояващата се от които е да намерим достатъчно добри, качествени и устойчиви във времето алтернативи на неща, които използваме активно в ежедневието си. За да бъде усложнено положението се стремим те да бъдат произведени в България, защото силно вярваме, че тук има изключително талантливи и креативни хора, които заслужават да бъдат подкрепяни.

Като момичета, които относително често сменят кога за по-кратко, кога за по-дълго своите географски координати, за нас е от изключително значение багажът ни да бъде максимално компактен. И именно така, преди едно от поредните си пътувания, търсейки алтернатива на обемните хавлии и плажни кърпи се срещнахме за първи път с Shulka – български бранд, който стартира съвсем скоро, без много шум, но с разкошна концепция. Представяме ви Shulka с огромно удоволствие, оставяйки ви в компанията на нейните създателки – Ива и Кристина и свежите им отговори на нашите въпроси…Какво e „Shulka“?

Shulka e ново поколение български кърпи с изчистен дизайн, направени от 100% памук. Подходящи са за всеки пол и възраст, включително и за най-малките и за тези от нас с по-нежна и чувствителна кожа.

По повод самото име, когато го избирахме искахме да илюстрираме усещане, емоция, а не просто съчетание на букви. Първата ни асоциация беше за нещо, което те обгръща и с което се увиваш, за да ти е топло и уютно – също както ние се сгушваме в нечия прегръдка, за да се почувстваме спокойни и защитени. Името Shulka идва от думата “шушулка” и символизира точно тази близост и интимност, която обединява граховите зрънца и ги прави едно цяло. Нашите кърпи са създадени именно с тази цел – да се увият около теб и да те прегърнат, когато си най-много себе си.

Кой стои зад бранда и как дойде идеята?

Зад бранда стоим Ива и Криси – две момичета, жени, приятелки, състудентки, майки и какво ли още не. Освен дългите години приятелство, ни обединява и безкрайната ни любов към модата и устойчивия начин на живот във всичките му измерения. Зад себе си имаме богат опит в сферата на дизайна, различните материи и онлайн търговията с мода. В един момент решихме, че имаме силната необходимост да създадем нещо свое – нещо, което към момента липсва на българския пазар и което би могло да подобри ежедневието ни до някаква степен, колкото и амбициозно да звучи това. Така съвсем естествено и с много любов се роди нашата Shulka.От какви материи са направени продуктите?

Нашите кърпи са направени от ръчно подбран, 100% памук, със сертификат за чистота и липса на вредни и токсични съставки. Попиват за секунди, компактни са и заемат минимално място – особено ценно качество по време на пътувания. Shulka е нежна и деликатна и е създадена с грижа дори и за най-малките. Като майки на момичета можем категорично да го потвърдим – тествали сме кърпите сами и децата ни се влюбиха в тях също толкова, колкото и ние.

За кого е предназначена „Shulka“?

Кратко и категорично – за всеки. Shulka е унисекс и е подходяща за всеки пол и възраст. Тя е семпла, бързосъхнеща и компактна. Ако я сложите в куфара си при следващото пътуване, ще заеме място точно колкото една книга. Освен това има и много приложения – може да се използва у дома (в банята, в кухнята, на масата), на пикник сред природата, на плаж и къде ли още не. Някои от клиентите ни дори използват своята Shulka в стайлинга на различни lifestyle фотосесии, защото изглежда страхотно дори и като фон на различни снимки, вместо скучни и студени стени. За да задоволим всяка потребност създадохме кърпата в няколко различни, неутрални цвята и в три размера – малък (за ръце и лице), среден (особено удобен за дамите с дълги коси) и голям (достатъчно голям, за да обхване тялото ни, или просто да допълни перфектния пикник или плаж).

Къде се намира Shulka на картата на устойчивия начин на живот?

Считаме, че нашите продукти за устойчиви, тъй като са направени от 100% чист памук, с ръчно пришити кантове и етикети. Начинът, по който опаковаме кърпите, също е с грижа за природата – използваме изцяло картонени опаковки и се стремим да избягваме еднократната пластмаса както в работата, така и в личния живот. Вярваме, че всеки носи отговорност за чистотата и бъдещето на планетата, както и че с малки, но последователни усилия, можем да бъдем промяната, която така дълго чакаме.Планирате ли да разширите асортимента си?

В момента работим усилено върху нова Shulka колекция, за чиито цветове се допитахме до нашите последователи в Инстаграм, на които сме безкрайно благодарни за страхотните съвети и подкрепа. След колаборацията ни с талантливата Zdravolina това лято сме в процес на търсене на следващия талантлив артист, който да създаде нов прочит на Shulka, пречупен през неговата творческа призма. Ще ви издадем и една малка тайна – очаквайте нашето малко семейство да се разрасне съвсем скоро, тъй като предстои да добавим и изцяло нов продукт за нас – Shulka халат.

Имате ли бестселър?

Може би най-обичаната Shulka е тази в цвят слонова кост, категорично в голям размер.

Според вас трудно ли е да се наложи един бранд  в България?

Не е особено лесно, но категорично не е невъзможно един бранд да се наложи в България. Ако съумееш да си истински и изцяло откровен с клиента и да създаваш всичко с любов и внимание към детайла, това непременно няма да остане незабелязано. Ако се огледаме наоколо, ще видим толкова страхотни български брандове и независими творци – всеки дал по нещо в неговата сфера и подправил своя продукт със солидна доза индивидуалност. За нас е невероятна привилегия да сме част от тази общност.Как оцелява един немасов бранд във време на пандемия?

Определено е голямо предизвикателство. Ние имахме нелеката съдба да стартираме своето начинание непосредствено преди въвеждането на извънредно положение, което автоматично отложи плановете ни за разширяване на бизнеса и продажбата на продуктите ни извън България. Все още не сме особено популярни на българския потребител, но за сметка на това отзивите, които получаваме от нашите клиенти, са безкрайно положителни – нещо, което за нас е най-важно, особено като съвсем нов бранд на пазара. Смятаме, че в сегашния момент е от съществена важност да обърнем внимание на себе си и да се погрижим за своя уют и комфорт и вярваме, че Shulka може да допринесе за едно по-нежно и съкровено изживяване, както за самите нас, така и за тези, които обичаме.

Къде можем да намерим вашите продукти?

Може да поръчате своята Shulka от нашия сайт – shulkashop.com, както и да ни пишете съобщение в Instagram или Facebook – много ще се радваме да се запознаем и да помогнем със съвет за най-подходящата кърпа за всеки.Интервю: Диана Захариева 

Снимки: Shulka

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени