Том Форд – лукс и провокация

x

 


Той признава, че в ранната си детска възраст е имал склонност към дизайна и е пренареждал мебелите у дома, когато е оставал сам. Започнал е да учи архитектура, но скоро се отказва от това професионално поприще, за да го замени с модния дизайн. Той е Том Форд, наш любимец и един от гениалните модни дизайнери, известен с провокативните си разбирания за имидж и творчество. Роден е на днешния ден, през 1961 година в Тексас, но модата го отвежда из целия свят, включително във фантазиите ни, където той се задържа като един от най-красивите дизайнери между мъжете.

Том разказва, че е имал два модела за подражание в живота си в лицето на майка си и своята баба. За майка си твърди, че е жена с усет към класическия шик, а баба му е била типичен представител на Тексаския стил като е комбинирала всичко блестящо и голямо по странен начин – от бижутата до колата. Именно тези два образа, Том използва като прототип на моделите си, когато получава честта да възроди славата на Gucci в началото на 90-те години.

 


 


През 1990 година Том Форд става основен дизайнер на женската линия облекла на Gucci, а четири години по-късно е назначен за творчески директор. Твърди се, че неговото присъствие в италианската марка е увеличило годишните продажби до 3 милиарда долара. След оттеглянето си през 2005 година, той създава собствена марка, която носи неговото име, днес превърнало се в един от синонимите за луксозни стоки.

Том Форд предизвика известна суета около имиджа си, когато през 2006 година, с намерението си да промотира своя бранд, се появи на корицата на Vanity Fair облечен с дрехите носещи неговото име. Същата тази корица той дели със зведите Скарлет Йохансон и Кийра Найтли, между които той гордо показва не само дизайнерските си умения, но и перфектна визия.

 


 


През 2009 година Форд направи и своя дебют в киното с филма A Single Man, където неговата роля бе на режисьор и сценарист. Лентата бе добре приета от критиците, а в него взеха участие Колин Фърт и Джулиан Муур.

Подробност от личния живота на Форд е хомосексуалната му ориентация, която той не крие от света. Той и партньорът му са двойка от 1986 година, а през септември миналата година обявиха раждането на сина си Алекзандър от сурогатна майка.

В момента Том Форд продължава да бъде един от най-уважаваните дизайнери и един от красавците, които обичаме да виждаме в рекламите на собствената му марка. С нетърпение очакваме да видим и пролетната му колекция съвсем скоро през септември.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС, Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обявяваме събота за ден на точките… останалото щастие вярваме, че само ще дойде!

Ако сте пропуснали
Най-четени