Уроците по щастие на Мишел Обама

x

michelle-obama-photoshoot-2014


Трудно ли е да бъдеш Първа дама на САЩ? Гледайки лекотата, с която Мишел Обама го правеше години наред, ни се струва, че съвсем не е. 52-годишната адвокатка, която съперничи по известност на съпруга си – Барак Обама, винаги е била една от най-обсъжданите първи дами в света. В излъчването й има много характер, сила и неподражаем стил, и това й спечели хиляди почитатели.

Какво е да бъдеш Мишел Обама? Може би тези пет мантри, които я водят напред в живота, ще ни подскажат. А защо не и да се превърнат в наши житейски правила?!


3_michelle_obama_lets_move_reference


Спортувай за физически и психически баланс!

„Движението наистина е важно. За мен то има терапевтичен ефект”, споделя през 2008 г. Мишел Обама. „Почувствам ли се напрегната или стресирана, усети ля, че се задава  психически срив, включвам iPod-а си и изтичвам във фитнеса или се качвам на колелото за няколко обиколки около езерото Мичиган заедно с приятелки.”


michelle-obama-white-house-garden-590jn032511


Здравословна храна за здраво общество!

Зеленчукова градина в Белия дом! Мишел не само създаде зеленчукова градина в Белия дом, за да осигури здравословна храна за семейството си, но и я превърна в място, където се провеждат различни уъркшопи за пълноценно хранене и здраве. Ако не сте имали щастието да присъствате на това място, можете да потърсите книгата на Мишел „American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America”, включваща съвети и рецепти за здравословно хранене и много снимки от създадената от нея градина. Бившата първа дама се срещнала с „National Park Service”, за да уточни кой и как ще продължи да се грижи за градината след напускането на семейство Обама на Белия дом.


1_michelle_obama_fitness_reference


Прави това, което те стимулира!

„Няма как да лежим на дивана и да се тъпчим с пържени картофи и сладкиши и да очакваме от децата ни, че хрупат моркови и ще тичат по спортните площадки. Често обаче правим точно това”, споделя Мишел Обама през 2013 г. Инициативата й „Да се раздвижим!” стимулира детското желание за балансирано хранене и движение. Добро тренираните й (и често пъти коментирани) ръце и безкрайните спортни снимки заедно с Барак Обама свидетелстват за страстната й отдаденост към този проект.


4_michelle_obama_koerperkontakt_um_bruecken_zu_bauen_reference


Мостове се строят с физически контакт!

„Винаги съм докосвала хората”, споделя за безбройните си срещи с различни личности Мишел Обама. „Защото знам, че между непознати лесно възниква страх, безпокойство или невроза. Опитвам се да бъда във физически контакт с хората и по този начин да им сигнализирам: ние сме заедно в това, а аз съм просто Мишел.” Ако някой е прекалено нервен, срещите стават отегчителни и отдалечават хората.” Житейското си мото за подобни моменти Мишел Обама обобщава по следния начин: „Една прегръдка и едно докосване са като музиката или приятелството.”


5_michelle_obama_altern_mit_bedacht_und_anmut___reference


Остарявай с желание и благодарност!

„Никога преди не съм се чувствала толкова самоуверена като жена както сега”, споделя през 2013 г. Мишел Обама. „Внимателно следя здравето си и внимавам дали се храня правилно. Спортувам, съобразявайки се със сигналите на тялото си. Все пак бих искала да съм бодра 80- или 90-годишна старица. ”

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Влизаме в седмицата със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени