Васил Божилов: „Елегантната жена винаги трябва да знае как, кога и колко”

x


Няма да бъде прекалено, ако кажем, че Васил Божилов е един от най-популярните стилисти у нас. Познаваме го, както от работата му за известни модни списания, така и от проектите, които е осъществявал и осъществява с популярни лица.

За себе си казва, че не разделя професията си от личността. Модата е неговият живот, от който няма как да разграничи работата си. Споделя, че се чувства истински късметлия, че има възможност да прави това, което истински обича. И допълва, че е съвсем нормално момче, което пътува много напоследък и рядко му остава време да вижда роднините и приятелите си.Кога се влюби в модата и защо реши да ѝ се посветиш?

Модата никога не е била съзнателен избор. Когато човек има някакъв талант, няма място за избор. Просто се посвещаваш и даваш всичко от себе си.

Как минава един твой ден?

В момента много напрегнато. Ставам рано, отделям време за себе си и след това имам страшно много срещи – с редактори, агентите ми, мениджъри от марки, шоуруми. Работя едновременно по идеи за списания и рекламни кампании. Вечер посещавам събития, на които трябва да присъствам, а ако не – почивам си у дома с приятели. Обичам, ако имам време, да отида на плажа за по кафе. Имам късмета в момента да съм на топло и слънчево място. Не обичам зимата.Ако трябва да изготвиш 3 визии: на елегантната дама, артистичната и бунтарката, как ще изглеждат те?

Елегантната жена винаги трябва да знае как, кога и колко. Затова най-добре е по-малко, но сигурно. Хубавата бяла риза, добре ушитата пола, високият ток и скъпата чанта са задължителни.

Този сезон Chanel представиха колекция с артистични принтове, така че според мен всяка артистична натура ще се припознае в тази колекция.

Бунтарката е срещу всичко и всички, но пък това е толкова модерно този сезон. Ботуши с висок ток, къса кожена пола и огромен раздърпан пуловер е перфектната комбинация. Добавете цигара и кожена наметка за повече настроение.Има ли универсален тоалет, който е винаги актуален, независимо от сезона и ситуацията? Кой е той?

Този, който ни отива, който ни стои добре и с който се чувстваме красиви.Кое е най-хубавото нещо в твоята професия? А най-лошото?

Няма такова нещо като най-лошо. Във всяка работа има трудности, тежки моменти, напрежение, стрес. Реално стилистите се срещат с много хора, имат много работа, пътуват често. Понякога ми се иска да работя в офис и да живея спокойно, но в същото време обожавам това, което правя и се чувствам късметлия, че имам възможността да го правя на различни места по света. Най-неприятното в нашата професия е, че хората си мислят, че всъщност това, което правим, е лесно и много забавно. А всъщност е много тежък труд.Работиш активно с известни личности. Кое е специфичното при работата с популярно лице и имаш ли си любимци?

В момента работя само с Мария Илиева. Не искам да работя с всички, избрал съм точния човек, на когото мога да съм полезен, който е качествен артист и с когото бих могъл да си сътруднича успешно.Наскоро бе обявено, че лилавото е цветът на 2014. Каква е твоята препоръка относно това как да го включим в стайлинга си?

Внимателно. Лилавото е опасен цвят, който се носи трудно. А и още по-трудно е да откриете красива и достъпна дреха в този цвят. Може би рокля с класически силует е най-добрата идея или пък малък аксесоар.Какво си пожела в новогодишната нощ? 

Това, което започна да ми се случва.

А какво си обеща?

Че ще се случи.

Интервю: Станислава Добрева

Снимки: Lazar Vision; Васил Германов

Вижте още:

Мариан Кюрпанов: За екстремните спортове, здравословното хранене и професията на модела

Лупита Нионго – новото откритие на Холивуд

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, люляци, романтика…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ