Коя е любимата ви поза? Нека някой приятел ви снима в нея!

x

 

 


 

Знаете ли, че начинът, по който стоим изправени или седнали, до голяма степен определя цялостната ни визия. В работната среда добрата поза на тялото помага за това да изглеждаме много по-професионално и уверено. В личен план добрата и правилна поза е предпоставка и заявка за добро здраве. Но какво всъщност означава правилна и добра поза и как да я постигнем? 

 


 

 

 

 


Оказва се, че в технологичните времена, в които живеем, хората знаят как да си поръчат пица, без да помръднат от стола – могат да организират плановете си за почивка от едно бюро в някой кабинет или могат да правят почти невъзможни неща от работното си място. Но много хора забравят, че за всички тези удобства и възможности се заплаща с цената на правилната поза на тялото. Често правим всичко това леко прегърбени и умислени в работата си и нямаме ни най-малка представа как изглеждаме отстрани. 

 


 

 

 

 


За да разберете дали имате проблеми със стойката или позата, в която работите, може да накарате няколко души да ви снимат в различни ситуации от деня. Това трябва да се случва без да очаквате, за да бъдат фотосите обективни. В края на деня разгледайте кадрите. Вероятно на много от тях няма да се харесате, а на няколко от тях дори няма да се познаете. Именно тогава ще си направите равносметка, че да контролирате стойката си през целия ден е доста трудна задача. Как да решим тази задача и за какво да внимаваме?

 


 

 

 

 


Добрата и здравословна стойка на тялото се познава по това, че тя помага на диафрагмата ви да се отвори и гласът ви започва да звучи по-ясно и силно. Правилната поза помага на вътрешните ви органи да функционират по-добре и по-лесно. Когато човек заеме правилна позиция на тялото, той неизбежно изглежда по-слаб, по-млад и всяка дреха би му стояла по-добре. 

Правилната стойка е: изправен врат, изправени рамене, прибран корем и пети, сочещи навътре. За да изпълнявате и четирите правила, се изисква тренировка и практика. Започнете да прилагате всяко едно поотделно. И постепенно ги комбинирайте. Изпробвайте своята ултимативна поза пред огледалото у дома, след това се опитайте да вмъквате правилната поза във всяка ежедневна ситуация. И след месец тренировки повторете експеримента с колегите и приятелите, които тайно да ви снимат. Ще се учудите на добрите резултати, които ще ви зарадват. Не забравяйте, че правилната поза на тялото издава увереност и самочувствие!

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Искате красива кожа без скъпа козметика? Вижте как я постигат французойките само с добри намерения и практики

9 фитнес мотивации за „раздяла” с дивана

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е за слънце и лимони, вие изберете в каква форма и съотношение… 

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ