Коя е любимата ви поза? Нека някой приятел ви снима в нея!

x

 

 


 

Знаете ли, че начинът, по който стоим изправени или седнали, до голяма степен определя цялостната ни визия. В работната среда добрата поза на тялото помага за това да изглеждаме много по-професионално и уверено. В личен план добрата и правилна поза е предпоставка и заявка за добро здраве. Но какво всъщност означава правилна и добра поза и как да я постигнем? 

 


 

 

 

 


Оказва се, че в технологичните времена, в които живеем, хората знаят как да си поръчат пица, без да помръднат от стола – могат да организират плановете си за почивка от едно бюро в някой кабинет или могат да правят почти невъзможни неща от работното си място. Но много хора забравят, че за всички тези удобства и възможности се заплаща с цената на правилната поза на тялото. Често правим всичко това леко прегърбени и умислени в работата си и нямаме ни най-малка представа как изглеждаме отстрани. 

 


 

 

 

 


За да разберете дали имате проблеми със стойката или позата, в която работите, може да накарате няколко души да ви снимат в различни ситуации от деня. Това трябва да се случва без да очаквате, за да бъдат фотосите обективни. В края на деня разгледайте кадрите. Вероятно на много от тях няма да се харесате, а на няколко от тях дори няма да се познаете. Именно тогава ще си направите равносметка, че да контролирате стойката си през целия ден е доста трудна задача. Как да решим тази задача и за какво да внимаваме?

 


 

 

 

 


Добрата и здравословна стойка на тялото се познава по това, че тя помага на диафрагмата ви да се отвори и гласът ви започва да звучи по-ясно и силно. Правилната поза помага на вътрешните ви органи да функционират по-добре и по-лесно. Когато човек заеме правилна позиция на тялото, той неизбежно изглежда по-слаб, по-млад и всяка дреха би му стояла по-добре. 

Правилната стойка е: изправен врат, изправени рамене, прибран корем и пети, сочещи навътре. За да изпълнявате и четирите правила, се изисква тренировка и практика. Започнете да прилагате всяко едно поотделно. И постепенно ги комбинирайте. Изпробвайте своята ултимативна поза пред огледалото у дома, след това се опитайте да вмъквате правилната поза във всяка ежедневна ситуация. И след месец тренировки повторете експеримента с колегите и приятелите, които тайно да ви снимат. Ще се учудите на добрите резултати, които ще ви зарадват. Не забравяйте, че правилната поза на тялото издава увереност и самочувствие!

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Искате красива кожа без скъпа козметика? Вижте как я постигат французойките само с добри намерения и практики

9 фитнес мотивации за „раздяла” с дивана

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Денят, според календара е празничен, а ние избираме да бъде и… цветен!

Ако сте пропуснали
Най-четени