А вие коя врата ще изберете? Една реклама за женските красота и самочувствие

x

 

 

 


 

Това е един социален експеримент, повече отколкото реклама на козметичен продукт. И все пак, брандът, който стои зад реализирането на това интересно видео е DOVE. Най новата им кампанията се разпространява в целия свят с хаштаг #ChooseBeautiful и вече накара милиони жени по света да се замислят дали са красиви или оценяват себе си на средно ниво.

Екипът на DOVE предизвиква жените по света да решат дали се намират за красиви или не като ги карат да избират между две врати със съответните надписи. Интересното е, че повече от тях моментално избират вратата с надпис „average”, което в буквален превод от английски е „средно ниво“. Имайки пред себе си този избор, се оказва, че те по-скоро са склонни да подценяват себе си. Някъде по средата на видеото на минута и 47 секунди една жена се отказа изобщо да премине през която и да е врата!

 

 


 

 

 

 


 

 

В интервютата с много от случайните участнички, които преминават през този социален експеримент, всяка от тях признава, че би искала да мине през другата врата – тази с надпис красива. А идеята е проста – всяка жена е красива и не бива да се подценява, защото от това осъзнаване зависят много неща, включително и това какво отношение имаме към визията си, как се виждаме в огледалото и колко често подценяваме себе си. Изводът: Всички жени са красиви!

Вратите на DOVE бяха разположени в големи градове като Сан Франциско, Ню Делхи, Сао Паоло. Според проучването цели 96% от жените не биха използвали думата „красива“, за да опишат себе си. Около 80% биха използвали същата дума, за да опишат някоя своя черта обаче. А вие как бихте описали себе си и коя врата бихте избрали?  

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

Сара Джесика Парткър и Мишел Обама заедно на корица на списание

Известните модни майки: Коко Роша роди първото си дете

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ