Отношението към кожата прави BIODERMA толкова успешна

x

Когато става въпрос за козметични продукти какво ви подтиква да се спрете на една или друга марка? Препоръката от приятелка? Добрата реклама? Или позициите, които компанията заема и качеството на продуктите, които предлага?

За да вземете информирано решение и да се радвате на оптимални резултати е добре да познаваме историята и философията, която изповядва компанията, от която ще черпим красота. Ние вярваме в това. И ако сред продуктите, които трайно са намерили място в козметичната ви чантичка, има дори един с марката BIODERMA – този материал е за вас.Историята на марката започва преди повече от 40 години, когато нейния основател – фармацевтът Жан-Ноел Торел налага ново виждане за лечебната козметика, въз основа на богатия си опит и постоянното взаимодействие с едни от най-способните експерти в областта на биологията и дерматологията.

Още в първите години шампоанът Node бележи пробив на пазара. Името му произлиза от Non-détéregence, което означава „без детергенти“.  Патентовата формула не уврежда фоликулите на косъма и предпазва повърхността на главата.

През 1985 г. продуктите на BIODERMA навлизат в аптечните мрежи и са резултата от тясното сътрудничество с висококвалифицирани специалисти по дерматология.Особено важна се оказва 1992 г., през която марката вече е близо двадесет години на пазара. Тогава лабораториите BIODERMA стават независими. По този начин запазват своята самостоятелност в действията и утвърждаване на философията в ползва на здравето и красотата. Заедно с Жан-Ноел Торел се оформя екип от специалисти със същите разбирания за качеството на продуктите, които марката предлага.

Годината е емблематична за развитието на компанията и в още една посока – това е период не непрекъснати иновации с една основна цел – здравето на кожата. Всички новости, които BIODERMA създава продължават да се подчиняват на естественото функциониране и биология на кожата.От 2011 г. насам работи фондацията BIODERMA, която има основната задача да подпомага развитието на дераматологията. Един от основните ангажименти на организацията е провеждането на ежегоден световен конгрес, по време на който се разглеждат най-новите постижения по темата за здравето на кожата.Само преди дни в София бяха представени последните научни открития в областта на фотодерматологията по време на конференцията „Дерматологични срещи с BIODERMA“. Бяха разисквани важни теми, сред които преждевременното стареене на кожата, раковите образувания и други заболявания, свързани с фоточувствителност, които засягат огромен брой европейци. Представените по време на събитието нови изследвания обещават да променят бъдещето на слънцезащитата. Повече за тях ще ви представим в следващите дни.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Stock Up

Вижте още:

Ярките устни, изразителните очи и златното настроение са актуални тази пролет

Алтернативната козметика: Маслата, които ще възстановят щетите от зимата по кожата ви

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Провансалски нотки в събота.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ