Благотворителност чрез музика. За децата на войната

x

 

 

 


 

„В тази зала, сред вас, има 10 деца, бежанци от Сирия. Вие няма да ги познаете, защото те с нищо не се различават от всички останали.”

С тези думи Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, приветства гостите на благотворителния концерт Charity Flash Session.

Мултимедийният музикален спектакъл се проведе на 19 октомври, Световен ден на благотворителността, в Централен военен клуб – София. Проектът бе базиран на жанровете JAM Session & LIVE Unplugged и представи комбинация в реално време между електронни бийтове, класически импровизации на пиано, саксофон и вокални градации.

 


 

 

 

 


 

Към каузата се присъединиха изпълнителите Alek Sandar, Donna, Dexter и Пламен Денчев от групата Voice of Boys. Те изпълниха както популярни свои парчета, така и напълно импровизирано представиха и няколко чужди такива, които публиката прие с овации.

Финалът на вечерта бе поверен на Александър Николов, когото познаваме под псевдонима Alek Sandar. 26-годишният творец демонстрира уменията си на певец, композитор, пианист и не на последно място – импровизатор, при това само в един пърформънс.

Изпълнителят, който се подвизава на нюйоркската музикална сцена, представи българската версия на последната си песен You And Me, която, както самият той се пошегува, изненадващо носи наименованието „Ти и аз”. Част от програмата му бяха и по-стари негови песни, като It Ain’t Over, както и успешни импровизации на световни хитове, един от които Applause на Лейди Гага.

 


 

 

 

 


 

Идеята на Charity Flash Session е чрез музиката да привлече вниманието на обществеността и медиите към проблема с децата бежанци и децата, пострадали в резултат на военни конфликти и хуманитарни кризи. Едноименната програма е посветена на културно-социални дейности, свързани с децата бежанци в подкрепа на техните артистични интереси и личностни потребности. 

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Надежда Стоянова 

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес носим лятна джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ