„Методи и техники в обучението по модна илюстрация“ – книга и изложба на Александър Гергинов

x

ИВАН АСЕН 22 стартира програмата си от събития за даване видимост на постиженията на активни съвременни модни дизайнери през 2023 г.с представянето на книгата „Методи и техники в обучението по модна илюстрация“ на Александър Гергинов, придружена с изложба на актуални рисунки и илюстрации на автора.Изданието изследва и проследява методите, използвани в програмите по рисуване. Разгледани са възникването, функцията и историята на модната илюстрация. Проследена е появата на различни издания и материали, свързани с възпитаването на отношение към модата и образователни подходи за създаване на модни илюстрации. Изброени са най-важните модни издания, книги и имена, които имат педагогическо значение в областта на модната илюстрация в Западна Европа, САЩ и са съпоставени с българските еквиваленти в сферата.


илюстрация: Анелия Антова


Прегледът на историческото развитие на методиката по рисуване е изключително важен за разработка и създаване на програма и методика по специализирано рисуване, близко до нуждите на обучаващите се в сферата на модния дизайн.

Разгледани са и отделни художествени материали, използвани при създаване на модната илюстрация, като са дадени примери за произхода и начина на използването им.

Описани са проблемите и процесите, през които минават студентите по мода. Частично е представена и програмата по модна илюстрация, по която работят студентите в НХА от 2011 г. година до момента. Теоретичната част е визуализирана с примери от актуални работи на автори като Анелия Антова, Цветелина Ценкова, Виктория Динева, Пола Попова, Магдалена Декова и др.


илюстрация: Магдалена Декова


Вижте повече за събитието ТУК.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Малката черна рокля и нейните интерпретации.

Ако сте пропуснали
Най-четени