“Великден заедно” – каним ви на пикник с кауза

x


На 17 април, неделята на Цветница, на голямата поляна в дясно от централния вход на Южния парк ще се случи благотворителен пикник в подкрепа на украинските бежанци в България. Инициативата се организира седмица преди един от най-големите християнски празници под надслов “Великден заедно.”, за да създаде приятелска среда за бежанците от Украйна в навечерието на празника и да подкрепи набирането на средства за нуждаещите се в България.

Над 20 са музикалните и визуални български и украински артисти, които се включват в програмата на събитието, организирано с подкрепата и участието на Столична община. На поляната в парка ще бъде разположена арт инсталация от 6 големи великденски яйца, изрисувани от български и украински артисти с техните послания за мир.  Едно от яйцата ще има и специална мисия — да бъде касичка за набиране на дарения за бежанците от Украйна в България, в която всеки посетител може да остави своя принос. Подкрепата си ще окажат и Белослава, Свилен Ноев от “Остава”, Мила Робeрт, Елена Сиракова, Деси Андонова и Илко Градев, джаз бенд Funkilicious и други музиканти, които ще озвучат поляната в благотворителен концерт с подкрепата на Dynacord. Всички събрани средства в кампанията ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ на бежанците в България към СУОБ „Мати Україна“.

Българските и украински художници и илюстратори, които ще изрисуват шестте двуметрови великденски яйца със своето лично послание за мир са Paul Romaniuk (Киев, Украйна), Vicky Knysh (Minushka), Борислава Караджова и Михаела Караджова (София), Маргарита Димитрова (Subcultura, София), Мария Балева (Pottery and Poetry, София). Уникалните дизайни ще бъдат рисувани на живо на 14 април в център за съвременно изкуство “Топлоцентрала” и ще бъдат представени на граждани и гости по време на пикника.

В програмата на събитието участват и Георги Блажев и Цветелина Цветкова с четене на техни авторски разкази. В пикника се включват и каравани с храна и напитки, които ще дарят на каузата част от приходите си от събитието.

Вече над 70 000 хиляди са украинските бежанци, които са потърсили помощ в пределите на България и много от тях са локирани в София. Всеки посетител на пикника може да подкрепи най-нуждаещите се от тях, като направи дарение по своя преценка в специалното великденско яйце – касичка. Всички средства, набрани от кампанията,  ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ на бежанците в България към СУОБ „Мати Україна“.

Инициативата Великден заедно.” се случва благодарение на подкрепата на Столична община, “Топлоцентрала”, Dynacord и с организацията на комуникационните агенции “Imp-Act”, “Мини Маркет”, “Propaganda” по идея на украинския PR специалист Владислав Димитров. Подробности за събитието може да намерите тук.


Текст и снимка: ПР

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от DOLCE & GABBANA

Миди пола от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична рокля от GAUGE81

Асиметрична рокля от GAUGE81 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от ZIMMERMANN

Къси панталони от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини рокля от ZIMMERMANN

Мини рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята на цветя е най-добрата приятелка на приятелките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ