Времето на GUCCI – новата колекция часовници на марката

x

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)


Ей, голяма страст е тази италианска марка основана през 1906 и наследила западащия семеен шапкарски бизнес. Известна първоначално със своите модели чанти, превърнали се в икони, все още „дефилиращи“ в съвременни разработки. Тази година Gucci чества юбилей в центъра на когото тупти часовников механизъм. Видеото отбелязващо 50-годишнината на Gucci Swiss Timepieces разкрива новите представители на втората висша часовникарска колекция. Новите творения достойно продължават родствената линия часовници, които марката разкри във видеото „Gucci Wonderland”.Спазвайки традициите от 1972 година, модната къща представя комбинацията от брилянтен италиански дизайн и прецизен швейцарски механизъм, качвайки ни на въртележката – буквално.

Моделите докосват онези силно прикрити детски струни в нас, които събуждат спомените за светлини, трепет, захарен памук и безкрайно въображение. При това съвсем в стилистиката на Алесандро Микеле – креативен директор от 2015. Под неговото ръководство марката пое една съвсем нова посока на развитие припозната от иновативните и готовите за визуален експеримент млади хора. Но тъй като днес възрастта все по-рядко има значение, Gucci се изстреля в нова модна орбита, а въображението е единствената гаранция да се качите на борда. Но да надникнем в страна на чудесата и да се запознаем с някой от новите и приказни обитатели представени в Женева!

G-Timeless Dancing Bees


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)


Дванайсет изящни пчели танцуват, при движение на собственика, върху рядък опал с пленяващ колорит. Каишката на този модел прави артистично намигане към геометричната естетика на ар деко. Нима не се нуждаем от именно такива полети на въображението?

The G-Timeless Planetarium


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)


Той притежава 12 скъпоценни камъни, които палаво обикалят  около циферблата при натискане на бутона. По този начин всяка прецизно изработена фасета отразява светлината по свой начин. Вълнуващо, като първо посещение в планетариум!

25H Skeleton Tourbillon  


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)


Това е един от най-отличителните модели, в който сякаш механизмът гравитира над матираните и полирани части на титановата основа, които динамично пресичат основата на циферблат. Един истински илюзионист, който не се нуждае от скрито бяло зайче.

Това е само част от колекцията Wonderland, която е новото поколение, забавляващо се с уважение към своите предци от 50-те, та чак до 90-те. А за да ви убедя, че стилът на Алесандро Микеле може да бъде описан единствено като артистична еклектика ви предлагам няколко модела от неговата нова колекция облекла за есен-зима 2022/2023. Като ще е Gucci да е Gucci – тотално по италиански, подправено по неповторим начин.


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/Instagaram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Ниски обувки от SAINT LAURENT

Ниски обувки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от букле от BALMAIN

Сако от букле от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло от SAINT LAURENT

Черно поло от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сивото е секси, нали?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ