За мъжете и жените, „равните” права и стереотипите

x

 

 

 


 

Годината е 2013, а до края ѝ остават броени седмици. Живеем в модерен свят на високи технологии, комуникация без граници и липса на бариери. Учим. Работим. Самоусъвършенстваме се.

Жените отдавна са напуснали сигурното амплоа на добри домакини. Превъплъщават се в бизнес дами, които умело балансират между семейството, кариерата, близките си приятели и самите себе си.

Светът обаче е същият. Мъжки. И макар не винаги да го виждаме от пръв поглед, вторият е достатъчен да се убедим в правотата на твърдението.

Филипинската реклама на Pantene използва този съвсем не до там приятен факт за свое вдъхновение. И създава кампания, в която „шампоан” и „балсам” са последните понятия, за които бихме се сетили.

Краткото видео разглежда закостенелите стереотипи, отлично виреещи в модерната действителност. Съпоставя бизнес персони от двата пола и им поставя етикети. Показва еднаквият им образ пред света, който самият свят обаче дефинира различно.

Когато един мъж работи до късно, той е „отдаден на професията си”. Но жената, която избира да прави същото, е „кариеристка” и „егоистка”. Мъжът, който е шеф, всява гордост и респект у останалите. Но не и дамата, която се приема за доминираща. Скъпият костюм, облечен от представителя на силния пол, го прави да изглежда „елегантен” и „стилен”. Скъпата рокля на жената обаче я превръща в „парадираща” с облеклото си.

Няма нужда да ви разказваме повече. Можете да видите рекламата в края на статията и да се присъедините към останалите над 4 милиона души, изгледали я в рамките на последния месец.

 


 

 

 

 


 

Текст: Станислава Добрева

Снимка: Pantene Philippines

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Денимът, който никога няма да ни омръзне.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ