За мъжете и жените, „равните” права и стереотипите

x

 

 

 


 

Годината е 2013, а до края ѝ остават броени седмици. Живеем в модерен свят на високи технологии, комуникация без граници и липса на бариери. Учим. Работим. Самоусъвършенстваме се.

Жените отдавна са напуснали сигурното амплоа на добри домакини. Превъплъщават се в бизнес дами, които умело балансират между семейството, кариерата, близките си приятели и самите себе си.

Светът обаче е същият. Мъжки. И макар не винаги да го виждаме от пръв поглед, вторият е достатъчен да се убедим в правотата на твърдението.

Филипинската реклама на Pantene използва този съвсем не до там приятен факт за свое вдъхновение. И създава кампания, в която „шампоан” и „балсам” са последните понятия, за които бихме се сетили.

Краткото видео разглежда закостенелите стереотипи, отлично виреещи в модерната действителност. Съпоставя бизнес персони от двата пола и им поставя етикети. Показва еднаквият им образ пред света, който самият свят обаче дефинира различно.

Когато един мъж работи до късно, той е „отдаден на професията си”. Но жената, която избира да прави същото, е „кариеристка” и „егоистка”. Мъжът, който е шеф, всява гордост и респект у останалите. Но не и дамата, която се приема за доминираща. Скъпият костюм, облечен от представителя на силния пол, го прави да изглежда „елегантен” и „стилен”. Скъпата рокля на жената обаче я превръща в „парадираща” с облеклото си.

Няма нужда да ви разказваме повече. Можете да видите рекламата в края на статията и да се присъедините към останалите над 4 милиона души, изгледали я в рамките на последния месец.

 


 

 

 

 


 

Текст: Станислава Добрева

Снимка: Pantene Philippines

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:NataliyaVaitkevich/Pexels Най-хубавото лято е споделеното.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ