7 пъти горещо вдъхновени от Мариам Йехия

x


Мариам Йехия е от онези момичета със 100 000 последователи в Instagram. Стилът ѝ напомня внимателно подреден пъзел и всяко парченце божествено пасва на останалите, а всички заедно образуват картинка, която приковава очите ни. Както и обективите на Street Style фотографите. Тя има египетски и френски корени, но живее и твори в Дубай. И освен да изглежда зашеметяващо, се грижи и за семейството, двете си деца и процъфтяващия си бизнес. За тази комбинация се иска сърце и характер, в нейния случай и двете са налице, убедете се сами. 

Преди няколко години Мариам Йехия събира кураж и си казва: “Достатъчно работих за името си, време е да поработя за мечтите си”. Голямото решение идва, докато се наслаждава на медения си месец из улиците на Флоренция и погледът ѝ се приземява върху изумително красива витрина на магазин за платове. Въображението ѝ трескаво заработва и не я оставя на мира 2 дни, Мариам споделя със съпруга си, че не спира да мисли за онези платове и в какви дизайни би ги облякла. Неговата усмивка се разлива по лицето му и я убеждава, че е крайно време да последва таланта и призванието си.Цифрата 2 явно ни преследва в този разказ, защото след споменатия епизод два имейла политат по света от лаптопа на нашата героиня – един към компанията, в която работи, с молбата ѝ за напускане и друг – към клона на модния институт  Esmod в Дубай с кандидатура за едногодишната им програма. Зад гърба си Мариам оставя 12-годишна супер успешна кариера като маркетинг и комуникационен специалист в Дубай, за да напише следващата глава от личната си приказка и да я посвети на Mrs. Keepa – собствения ѝ моден бранд, който през май ще навърши… 2 години.

Страстта ѝ към модата не е изненада. Нейната сестра, Ясмин, стои зад Maison Yeya, модна къща за кутюр булчински рокли, и е в топ 3 на дизайнерите на булчинско облекло в Близкия изток. Като деца майка им измисля, крои и шие сама всичките им дрехи и от най-ранна възраст развива у тях отношение към миксирането на цветове, материи и обеми. Както виждаме, добре са усвоили тези уроци.

Instagram профилът на Мариам е пристрастяващ и всеки път ни оставя вдъхновени за нови дръзки комбинации и модни подвизи. Смелите принтове са запазена марка за нашата египетска принцеса в Дубай.Ето няколко визии, които си струва да срещнете. А ние ще помечтаем да срещнем и нея самата.Текст: Александра Тошева

Снимки: Mrs Keepa

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък! Време е за парти…

Ако сте пропуснали
Най-четени