Atas Atelier – мисия „Нежност“

x

Има едно нещо, за което съм сигурна, че всички малки момичета мечтаят – един ден да бъдат булки. Клише е, вярно е, но не е ли най-хубавото и романтично клише? И независимо как се променяме във времето, държим ли на брака или не, вътре в нас си остава онова малко момиченце, което иска да се види в бяла рокля, хванало за ръка любимия човек.

Днес ще ви срещна с една фея, тя се казва Богдана и помага на всички романтични души да сбъднат мечтата си. За нас специално, тя отвори вратите на ателието си, и ни показа как се раждат най-нежните и красиви булченски рокли….Как се роди идеята за Atas Atelier? Кой стои зад нея? И откъде идва това нетипично име?

– Идеята се роди при организирането на собствената ни сватба през 2018 година. Търсех съвременно, устойчиво сватбено облекло, но на българския пазар нямаше достатъчно избор. Така, с помощ от мама, замислихме моята рокля – нежна, удобна и допълваща мен.

Името на фирмата е и част от името на майка ми – Ата – Atas Atelier. Към днешна дата сме малък екип, като всеки прави това, в което е добър и го прави с любов.Защо булчински рокли? Това ли е най-романтичния момент в живота?

– Романтиката има различни нюанси, но определено сватбеното тържество остава един от най-вълнуващите моменти в живота ни!

Много дами (видели снимките от нашата сватба) се свързаха с мен, за да попитат откъде е тоалета ми. Това беше валидацията, която търсех – има и други жени, които мислят като мен – избират радостта от елегантната, удобна и устойчива рокля.– Какви материи използвате ?

– Стараем се да работим прецизно, с уважение и мисъл. Подбираме материалите с внимание – естествена коприна, шифон, микадо; вискоза и висококачествен сатен. Съобразяваме се с желанията на булките и работим заедно с тях. Държим много на качеството, защото за една семпла и елегантна рокля, то е много важно.– Какво ви отличава от другите ?

– Това, че роклите са изчистени и семпли е първият видим белег.

Брандът е основан на идеята да имаме по-малко неща, които да носим повече. Голяма част от артикулите, посредством малка корекция след повода, могат да се носят отново. А тези, които са по-специфични (дантелени поли, допълнителни елементи), даваме и под наем.

Друга отличителна черта е, че роклите са конструирани от части, като това позволява на всяка дама да избере именно подходящата за нея комбинация. Фокусът е върху комфорта, нежността и лекотата.

Стараем се да помагаме и 8% от стойността на всяка рокля даряваме на кауза по избор.– Има ли актуален тренд в булчинските рокли? Следвате ли го?

– Както с модата често се случва – има трендове, които са краткотрайни и такива, които остават и се повтарят във времето. Ние се стараем да следваме вторите – класически силуети, детайли с модерен щрих, елегантност.

– Какво символизира за вас белият цвят? Бихте ли направили булчинска рокля в друг цвят?

– Да! Белият цвят е символ на чистотата, истината и невинността. Но един цветен акцент винаги дава настроение и движение. Например светли, пастелни тонове за основна рокля или силен цветен акцент като колан, бижута, обувки. Съчетани с бяло и не едновременно, разбира се. Всичко е до мярката и баланса.–  Как оцелява един малък бранд в условията на пандемия?

– Идеята на бранда се зароди преди 3 години, но по време на пандемията решихме да действаме с реализацията му. Защо? Видяхме, че празненствата стават по-малки, по-скромни, природосъобразни и роклите ни се вписваха чудесно в тази нова реалност. Ако за някои Ковид кризата е била негативна, за нас беше шанс идеята да изпъкне.– Следвате ли традициите?

– Следваме традициите, като характеристика на обществото, но пречупени през призмата на времето. Стараем се да бъдем устойчиви и да се връщаме към корените си.

Кецовете, пуснатите коси и ефирността са за предпочитани все повече, защото има жени, които се чувстват по-добре извън установената рамка. Това не значи обаче, че техните ценности и вярвания не съвпадат с традициите, а по-скоро, че традициите се осъвременяват.

– Как изглежда идеалната булка?

– Идеалната булка е щастливата. Тя се чувства удобно и иска да сподели любовта си с човека до нея и техните гости. Тя е усмихната, спокойна и мотивирана. Тя е истинска.


Текст: Диана Захариева

Снимки: личен архив на бранда

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Голи рамене в горещ ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени