Берлинска магия и монохромност, събрани в новата круизна колекция на Max Mara

x

В чест на 30-та годишнина от падането на Берлинската стена креативният директор на Max Mara – Иън Грифитс – избра да представи колекцията Resort 2020 именно в немската столица. Подходът не е изненадващ, тъй като Грифитс не за първи път се вдъхновява от световното изкуство, архитектура, история и дизайн. Любовта на дизайнера към Берлин всъщност датира отдавна.  Започнала е през 80-те години на миналия век, когато той е бил студент в Манчестърския университет, а обсесията му към града и творците в него продължава да бъде все така силна и до днес. В новата колекция на Max Mara обаче няма нищо от тези години, за които току-що споменахме, нито дори акцент! Max Mara Resort 2020 носи белезите на Берлин, разгледан като историческа  столица.
Подобно на много други круизни колекции, и тук един от източниците на вдъхновение при създаването на моделите е била самата локация, където се проведе ревюто, а именно Neues Museum. Марката е първата, която представя своя колекция в предизвикателното и мащабно музейно пространство, но сме сигурни, че няма да бъде последната. В музея се помещава най-голямата праисторическа колекция от артефакти, което само по себе си е било отправна точка както по отношение на цветния спектър, така и за силуетите на дрехите. Драпираните материи, красиво оформящи дълги поли и рокли и недовършените краища, наподобяващи ресни по костюмите, са само част от  деликатните препратки към историческото минало.

Тук е моментът да отдадем специално внимание и на бижутата – склуптурните гривни, огърлици и обици отново са вдъхновени от музейното пространство и неговите експозиции. Разликата е в това, че те не са дело на Max Mara, а са плод на безспорно добрата колаборация между италианския бранд и Reema Pachachi.
Освен градът и неговата архитектурата в муза са се превърнали и двама от известните жители на германската столица – Дейвид Боуи и  Марлене Дитрих. Както може да се досетите – и двамата не са случайно избрани. Те си акомпанират чудесно един на друг, споделяйки взаимна любов към мъжките кройки на костюми, тренчкотовете и не на последно място – сходните разбирания за живота. Нанасяйки и този щрих към вече скицираните вдъхновения, от музея се получава една много красива и наситена със смисъл и акценти картина… така де, колекция!
За разлика от останалите круизни колекции в тази на Max Mara не попаднахме във водовъртеж от цветове. Единичните яркочервени нюанси контрастираха на щедро застъпените монохромни и неутрални цветове в преобладаващи земни тонове.  Ако трябва да бъдем честни, точно на това се и надявахме – на изчистени силуети и колкото се може по-малко цветове. Е, получихме ги! Платовете и материите вярваме, че дори няма смисъл да подлагаме на обстоен коментар – италианската марка е известна с безупречността си в това отношение и този път не е изневерила на стила си.
По време на ревюто между всички вдъхновения, рокли, костюми, стълби и светкавици от фотоапарати забелязахме нещо, което бързо се превърна в нещо много повече от акцент на вечерта. Част от моделите, дефилиращи по подиума, бяха немската певица Уте Лемпер (55) и активистката Каролин Мърфи (44). И както следва да признаем с голяма доза удоволствие – и двете изглеждаха добре и точно на мястото си, облечени в бели палта и панталони.Какви палта, нали е круизна колекция? Вероятно това се питате. Всъщност водещите модели в колекцията бяха именно палтата. Този път обаче известният от миналата зима модел Teddy Bear направи място на далеч по-стилния си братовчед – „Берлинското палто”, което е нов модел за Max Mara и както става ясно от името – отдава почит на Берлин. Що се отнася до мястото на връхните дрехи в тази колекция… ами точно тук трябва да бъдат. Просто защото имената, с които са известни тези ревюта – „круиз” или „курорт”, са доста подвеждащи, тъй като това което виждаме по подиумите сега ще бъде налично на закачалките в бутиците на големите брандове чак през ноември. А предпоследният месец от годината си е напълно подходящо време за ново палто. Берлинско например!Ако трябва да опишем новата колекция на Max Mara само с една дума, то тя ще бъде „различна”. Различни цветове, различни модели, различни идеи и вдъхновения… различно от всичко, което видяхме в последно време. Иън Грифит е успял не просто да отдаде почит на немския град, неговите творци и история, не само дори да се вдъхнови от тях, ами да ги пресъздаде по начин, по който, щом ги погледнем, те да крещят „Берлин!”.

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: PR

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Събота в есенни нюанси.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ