Библейско вдъхновение

x

 


Доменико Долче и Стефано Габана за поредна година и пореден сезон показаха своята гледна точка за модата – вдъхновение изнесено на първо място, което чисто стилистично няма как да объркаме с друга марка освен с истинската Dolce&Gabbana. Двамата дизайнери са вдъхновени от библейските сюжети и са ги оплели по един прекрасен средиземноморски начин в есенно-зимната си мъжка колекция за следващия сезон. Принтовете на Дева Мария, бродериите вдъхновени от украсите на иконите и закодираният образ на Христос в декорациите, са не просто моден експеримент на дуото, а предизвикателство насочено към мъжете.


 

 


Шивашката приказка, разгърнала се пред очите на мъжете е много шарена и сама по себе си екстравагантна, защото използваният модел е мъжът на Сицилия, който крепи ежедневието си върху свободния си дух. В разказаната история се отвориха няколко глави. Видяхме широки ризи с ¾ ръкави и иконографски образи, черни панталони като излезли от официални костюми и всичко това подкрепено с кадифени и кожени обувки с доста класически вид.


 

 


Дрехите остават напълно разпознаваеми сред всички останали колекции, а мъжете, които ще ги облекат ще са може би най-суетните, с най-гореща кръв и най-запалените фенове на модата. А такива има на всеки ъгъл и най-вече в родината на дизайнерското вдъхновение – Южна Италия.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ