Футуристичните послания на „Burning Man“ 2018

x


Убедени сме, че десетките хиляди участници в тазгодишното издание на емблематичния фестивал „Burning Man“ все още с мъка се адаптират към реалността. Най-щурото от всички културни събития се проведе традиционно в пустинята Блек Рок, щата Невада, от 25 август до 3 септември.

Създаден през 1986 г., през последните години „Burning Man“ набра значителна популярност, достигайки рекордните 70 000 участници, които в продължение на седмица се наслаждават на арт инсталации, музика, креативни костюми и диви партита. За отрицателно време фестивалът натрупа немалка фен база, в чийто състав са и Карли Клос, Парис Хилтън, Хайди Клум и Алесандра Амброзио. Това не е типичният фестивал, а импровизиран град, в който почти всичко, което се случва, е създадено от жителите му (участниците в мероприятието).Какво е „Burning Man“?

„Burning Man“ (в превод от английски „Горящ човек“ ) е едноседмичен културен фестивал с международно участие. Настоящото му местоположение е в северозападна Невада, в пустинята Блек Рок. Негови създатели са Лари Харви и Джери Джеймс, които за първи път го организират с приятели на плажа „Бейкър Бийч“ в Сан Франциско като духовно събиране на творчески личности. От 1991 г. насам фестивалът се провежда в пустинята в Невада, а от 1996 г. той има и официална тема. Тази година тя беше „Аз, роботът“, вдъхновена от едноименния сборник с разкази на фантаста Айзък Азимов.

В „Burning Man“ участват всевъзможни видове изкуства. По подобие на основната скулптура, която символизира фестивала, част от изложените творби се изгарят, а други се даряват или запазват за следващите издания на „Burning Man“. Много от обектите в събитието са интерактивни и карат участниците във фестивала да ги изучават или взаимодействат. Например в храм участниците пишат на малки дървени плочки възпоменания за починали близки и ги оставят на място, а на други се пишат бележки с пожелания за следващите участници, които изтеглят стари такива и пишат нови.

През нощта, освен горенето на творбите, „Burning Man“ се превръща в купонджийски град. Коли-платформи и диджеи, които пускат музика за хилядите участници във фестивала: рап, ска, пънк, поп, рага, рок… Тъй като събитието е некомерсиално, цялата му атмосфера е на принципа на взаимопомощ.Традиционното облекло…

Говорейки за „Burning Man“ ви съветваме да забравите думи като „типично“, „традиционно“ и „обичайно“. Това е раят на райските птици, най-общо казано. Ако фестивалното облекло винаги ви е впечатлявало, то ще видите, че „Burning Man“ е съвършено друго ниво в това отношение. От пилотски очила и перуки до брокат и впечатляващи боти на високи платформи – със сигурност на този фестивал ви очаква най-ексцентричният стайлинг, който някога можете да видите. И тъй като да попаднете в имагинариума на „Burning Man“ е доста скъпо начинание, направихме за вас специална селекция с едни от най-впечатляващите визии на участниците от тазгодишното издание. Темата „Аз, роботът“ предполагаше стайлинг в духа на „Завръщане в бъдещето“, затова и облеклата бяха футуристично решени. Насладете се максимално на това тържество на въображението!


Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Karim Tabar, Instagram

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ciao, понеделник! Готови сме за модни приключния!

Ако сте пропуснали
Най-четени