Цветята на малката Ида и булките на Vera Wang

x

Когато някой каже „булка” или „сватба“, първата асоциация, почти винаги  е с бяла рокля. Обемна, приказна и снежна на цвят. А какво ще кажете за булка в пастелно розово или сиво? Много жени не са склонни дори да премерят цветна сватбена рокля, какво остава пък да я изберат за един от най-вълнуващите дни в живота си. Бялото е класика от незапомнени времена.

Кралицата на сватбените рокли – Vera Wang обаче е твърдо решена да промени традициите и в новата пролетна сватбена колекция за 2020 г.,  не просто не представя единствено бели рокли, ами презентира модели, които са… различни. Различни във всякакъв смисъл, който се сетите да вложите в тази дума!
2019-та е юбилейна за американския дизайнер с китайски корени. През месец октомври тя ще отпразнува своята 60-та юбилейна булчинска колекция. Вместо обаче да обърне поглед към миналото и да репродуцира старите си емблематични модели, по повод юбилея Wang е създала 16 нови рокли, които са същински ювелирни произведения.

Всяка рокля е сътворена от над 1000 шева, които държат фините материи и създават чувството за въздушност и безтегловност. Направо е главозамайващо. Сякаш не рокли, ами облаци са облекли моделите. Или пък морската пяна ги е обгърнала и се е надиплила около телата им.
Откъм страна на цветове, както вече ви споделихме, Vera Wang не се е ограничила само до традиционното бяло. Тя е избрала  един интересен и относително необичаен цветен спектър, който включва слонова кост, сиво, пудра, светло зелено, студено синьо. Всичко е пастелно и много нежно!
Освен цветовете главна роля в булчинската феерия изпълняват и кройките. В центъра на вниманието е поставена асиметричната склуптурност. Докато за много дизайнери един модел има само две гледни точки: лице и гръб, то стремежът на Vera Wang е бил да създаде рокли, които са изключително различни, погледнати от различни ъгли. Използвайки 360-градусова преспектива, като подход в роклите си, Wang определено е достигнала съвършенството. Даже го е задминала!
След като погледът се окъпе в нежни цветове и се замае от многото начини, по които всяка рокля може да се погледне, идва ред на детайлите. За романтичната нотка на сватбените рокли се грижат различни флорални мотиви, застъпени богато в колекцията. От обемните акценти до нежните бродирани дантели, всичко носи усещане за пролет.
Снимките на новата колекция са заснети в Нюйоркската ботаническа градина и по-конкретно на Шоуто на орхидеите. Признаваме – локацията е чудесна. Живите цветя разкошно допълват обемните такива, обгърнали роклите. Изработени от френски тюл, коприна и креп, цветята от моделите на Wang са повече от реалистични. И приказни!  Толкова приказни, че ако цветята от позната приказка на Андерсен за малката Ида си организираха бал сега, то със сигурност биха избрали да облекат роклите на Vera Wang.
Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Harper`s Bazaar

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Модата е това, което дизайнерите ви предлагат четири пъти годишно. А стилът е това, което избирате.“

Ако сте пропуснали
Най-четени