Да преброим агънцата в модата

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noble House Company (@noble_house_flight_jacket)


Хайде да обърнем внимание на онези модни персонажи, които в България след 1989 се смятат за крайно недостойни за добрия вкус. Вероятно някои от вас няма да се сетят, но говоря за връхните облекла от овча кожа. Запознатите с така наречената соц мода си спомнят или знаят, че да притежаваш такъв кожух си бе направо cool. Колкото по-обемен толкова по-добре – е така си беше. Да си припомним и елеците от този материал, които бяха част от униформата на продавачките, демек  консултантките, в далечния първообраз на съвременните молове ЦУМ. Магазинът, гордост на соца, възпят дори от Леа Иванова през далечната 1964 – с чиста съвест бих нарекъл естрадната звезда първата българска инфлуенсърка. Всъщност този тип материал не е откритие на Източния блок. Преди да бъде използван от пилотите, в това число и от Амелия Еърхарт, агнешката кожа е била част от облеклото на по-нисшите слоеве на обществото, заради по-голямата си достъпност.Качествата на тази кожа с годините я превърна в достоен и търсен материал, на когото е редно да обърнем внимание, а не да неглижираме. Още повече, че вече има и достойни негови заместители, които се вписват в тенденцията от отказ от използването на естествени кожи от редица марки. Сред тях откриваме имената на: Michael Kors, Gucci, Armani, Versace. Какво се случва с него из улиците на големите градове? Да преброим няколко агънца без да изпадаме в модна дрямка!

Почит към архивите 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina Ziola (@karolinaziola)


Като споменах вече „ретро“ елеците би било проява на лош вкус да не им обърна внимание. Не за друго, а защото и представителки на стрийт стайла ме подкрепят. Знаете – всяко нещо може да влезе в няколко различни модни игри. С дълга почти достигаща глезена пола с деликатна текстура си е направо изискано. Ако към тази схема добавите контрастен пуловер в топъл цвят, като интерпретирате неговия колорит в обувките на ток, всичко придобива ново звучене. Всеки сет се нуждае и от финални акценти, както и всяка картина. Чорапи в неутрална сиво-черна гама но със забележими точки и колан, ДА върху елека, влизате в навечерието на 2022.

Обемна независимост


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)


Яке в нюанс на охра и мека вътрешна страна в слонова кост си е истинска класика. Знаете обаче, че класиките съществуват за да бъдат нарушавани. Екстремно скъсената дължина, разкриваща талията, подчертава общият обем и ширината на ръкавите – повече от достатъчно за да прекрачим познатия скучен силует. Но! Какво „подскача“ заедно с това сладко агне? Прилепнала рокля в кафяво чудесно се включва в играта като подчертава партньорството от изразен обем и прилепнал силует. Нужният цветен акцент е поверен на белите гумени ботуши – толкова подходящи за сезона. Ако се съмнявате вижте рибарските версии на Джон Галиано за Maison Margiela за следващия сезон. Наслука, момичета!

Еклектична среща


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violanti (@violanti_)


Странните комбинации не са присъщи само на конструиране на цялостната визия – миксирането на тотално различни материи в един модел следва тази тенденция. Абсолютен тренд е да се прекрачват всички познати граници в модата, но трябва да знаете как да го направите. Модна полиция не съществува – поне не официално, но все пак. Следвайте златното правило. Когато се комбинират различни, ама съвсем различни материи то нека те да бъдат в гама или най-добре в един цвят. Така както е на снимката, която привлече вниманието ми. Ако прилагате тази малка тайна никой няма да се осмели да ви упрекна в липса на вкус.

Живописни търсенияПознатият колорит е чудесен, но пък всеки експеримент, дори с цвета, е добре дошъл. Минимализирането на черното, но запазването на неговия неутрален характер гарантира по-голяма свобода на комбиниране. Тъмносиньото е идеалното решение, ако търсите нещо базисно, но не и скучно. Приложимо не само към набора от джинси. Заиграването с лицевата и пухкавата страна на кожата е идея, която разчупва текстурата. Артистичността би могла да се подчертае и с комбинацията от базисен цвят, използван като фон, неутрални бели маски и деликатен ярък акцент. В случая избора е нюанс на отлежало вино! Творческият поглед не се спира само до четката и платното, или скулптурното длето, нали?

Под ръкаАгнешката кожа, или нейните изкуствени заместители, игриво подскачат и извън поляната на облеклото. Има палави представители, които населяват ареала на аксесоарите. Предполагам всички се сетиха за уважаваните за сухо и студено време UGG – това всъщност е марка.

Ако погледнем отвъд образа на тези ботуши откриваме и други аксесоари. Любимите ви чанти също се включват към днешната игра. Може да напомня по форма на маншон, който топли ръцете, като във филма с Лив Тайлър „Онегин“ създаден по произведението на Пушкин. А защо да не притежава и двете функции? Малко съвременен аристократизъм вдига нивото на всяка визия, а и е страхотен акцент за студеното време.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baa Stool Interiors (@baastool)


Пилотирайте смело в света на личния стил с любовта и безстрашието на Амелия Еърхарт. Нямам предвид само днешния ни герой на стила. Експериментирайте с форми, силуети и аксесоари и търсете тази комбинация, която ще обрисува най-точно вашата същност и настроение в даден момент.


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от DOLCE & GABBANA

Миди пола от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична рокля от GAUGE81

Асиметрична рокля от GAUGE81 Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от ZIMMERMANN

Къси панталони от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини рокля от ZIMMERMANN

Мини рокля от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Роклята на цветя е най-добрата приятелка на приятелките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ