Един различен поглед към Paris Fashion Week 2019

x

Когато става дума за седмица на модата, погледите обикновено се фокусират върху новите колекции и детайлите по тях. Не бива да подценяваме обаче и цялостната визия, която дизайнерите представят по време на техните ревюта. Прическите и гримът на моделите могат да бъдат не по-малко вдъхновение от самите тоалети, с които са облечени.  Точно заради това ние избрахме да ви представим десет дизайнера, участващи в Paris Fashion Week 2019, именно чрез прическите и грима, на техните модели.

 


Chanel

Последната колекция на Chanel, под ръководството на  Карл Лагерфелд бе изпълнена със сняг и незабравима красота. Отлично допълвайки снежната феерия, гримьорът Tom Pecheux  бе използвал розов руж, върху бузите на моделите, за да изглеждат като естествено зачервени от студа.

Цялостният грим много напомняше на стила „no makeup”, веждите бяха удебелени, очите и устните почти неподчертани. Липсваха ярки червила и цветни сенки, върху клепачите. Лицата на моделите бяха свежи, но в очите им имаше тъга, която правилно не се подчертаваше допълнително от тежък грим.

За косите се беше погрижил британският фризьор Sam Mcknight, работил с Принцеса Даяна, Кейт Мос и Лейди Гага. Сред прическите в есенно-зимната колекция на Chanel преобладаваха полу-опашките. Видяхме ги стилно завързани с нежни панделки или елегантно прихванати с фиби. Именно фибите за коса, са сред най-големите тенденции при аксесоарите през 2019-та.
Giambattista Valli

При моделите на Giambattista Valli  забелязахме много арт и дори леко ексцентричен грим. Освен класическата черна очна линия, която изкусно подчертаваше очите на моделите, имаше нарисувани по още две на всяко око. Едната под долния клепач, а другата под веждата. Сребърните мигли, разположени отново под очите, допълваха смелата идея и въпреки, че бяха наистина дръзки, то трябва да признаем, че завършваха интересния грим.
Saint Laurent

В новата колекция на Saint Laurent, както при Chanel, гримът бе поверен на Tom Pecheux, докато за косите на моделите се беше погрижил Duffy.

Представената колекция, по време на ревюто бе вдъхновена от 80-те години и рок музиката. Прическите и гримът също бяха, съгласувани с темата на ревюто. Сред преобладаващите визии видяхме прически, при които косата покриваше част от лицето, докато в непокритата част се забелязваха дебели вежди и  небрежен грим, съчетан с много издължена черна очна линия.
TOMMY x ZENDAYA

Новата колекция на Tommy Hilfiger и Zendaya безспорно бе сред най-очакваните ревюта, по време на Paris Fashion Week 2019.

За да пресъздаде напълно, 70-те години, послужили за вдъхновение на капсулната колекция, талантливата Kim Kimble е оформила предварително точно 50 перуки. Многобройните перуки бяха носени от моделите, по време на официалното представяне на TOMMY x ZENDAYA.

Гримьорът Pat McGrath също отлично се бе справил с пресъздаването на десетилетието, послужило за вдъхновение. Видяхме красиви опушени очи и червила в тъмни и наситени цветове, които съвършено завършваха цялостната визия на моделите.
Dior

В последната колекция на Dior видяхме много… шапки, а под тях са прическите, дело на Guido Palau.

Очите, за разлика от косите на моделите, бяха видими или по-точно почти видими, под широките периферии на шапките.

За да създаде гримът за новата колекция на Dior, гримьорът Peter Philips черпи вдъхновение от младежката култура на 60-те години на миналия век в Лондон. Върху горните клепачи на моделите забелязахме силно наслоени черни сенки, без никакви цветни акценти, а върху долните бяха буквално нарисувани мигли, наричани „twiggy-esque”.

Този начин на гримиране е бил изключително популярен преди повече от 50 години, но очакваме отново да се превърне в тренд, през настоящата година.Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Оставете слънцето да ви целуне…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ