Игра на тенденции: изненадаха ли ни McQeen, Sacai и Saint Laurent в Париж

x

Подобаващо за есен 2019 днес разглеждаме три модни къщи с донякъде сходни идеи, които ни карат да се чудим дизайнерите ли налагат тенденциите, или някой друг ги налага на тях. Колкото и да са различни творческите директори, които ви представяме днес, те имат три общи неща – ретро силуетите, цветовата гама и структура на колекциите, както и мъжките кройки. Убедете се сами.

Алиса в страната на McQeen и пънк-рока

В един сезон, в който се е запечатала някаква тъмна романтика, не се изненадваме, че за пореден път на подиума стъпват модели в черно, бяло и сиво. Alexander McQueen също е повлиян от течението на монохрома за есен 2019, а за разнообразие творческият директор Sarah Burton е избрала, внимание, червено, синьо и фуксия. Е, какъв шок! Изглежда, че почти всички дизайнери са решили да изоставят цвета на заден план и вместо това да акцентират най-вече с по-интересни кройки и форми. McQueen не разочарова в това отношение!
В колекцията виждаме най-вече много костюми със структурирани блейзъри с нестандартни и асиметрични форми и класически панталони. Комбинацията обаче е далеч от скучна и обикновена заради различните дължини на блейзърите, кантовете на панталоните, масивните колани и верижни аксесоари, които допълват визията. Не е лесен трик да се съчетае класика с пънк, но Sarah Burton чудесно е успяла да балансира двата стила.
За да направи проучване за тази колекция, Burton e отвела екипа си в северните градове извън Манчестър, в Макълсфийлд, където била отгледана и където мелниците все още произвеждат текстила, използван за мъжки костюми в Обединеното кралство и в чужбина. За шоуто публиката седеше на тъкани от тези мелници, същите, използвани в колекцията (както за пробите, така и за производството).Бъртън иска да покаже продуктите, традициите и културата на Англия, в която е израснала: вълната, местните фестивални традиции (в които има кралици на розите), историята на избирателните права, регионалните героини, както и влиянието на пънка и новата вълна, които са вкоренени в дизайнерката. Знаейки предисторията на дрехите, не се учудваме, че в колекцията има толкова много рози, както принтирани, така и изваяни като скулптури от плат.

В колекцията има сребърна рокля, която изглежда да е изработена от удължени метални пайети, но бележките от шоуто разкриват, че е направена от разкройки от тъкачен стан, нарязани на лентички и украсени с мъниста. Шумът, който роклята прави, докато моделът се разхожда, е предназначен да имитира звука от ходене върху под в магазин. Голяма част от роклите и полите са леко разкроени и украсени с волани, на които контрастират кожени колани и пънк ботуши с капси и синджири. Металните елементи и кожата са ключов елемент в колекцията и заедно с разчупените кройки и пънк-рок звученето на дрехите ни напомнят колко много обичаме марката.Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Далеч сме от морето, но една сламена чанта, може повече от спокойно да го доведе в още…

Ако сте пропуснали
Най-четени