Игра на тенденции: изненадаха ли ни McQeen, Sacai и Saint Laurent в Париж

x

Подобаващо за есен 2019 днес разглеждаме три модни къщи с донякъде сходни идеи, които ни карат да се чудим дизайнерите ли налагат тенденциите, или някой друг ги налага на тях. Колкото и да са различни творческите директори, които ви представяме днес, те имат три общи неща – ретро силуетите, цветовата гама и структура на колекциите, както и мъжките кройки. Убедете се сами.

Алиса в страната на McQeen и пънк-рока

В един сезон, в който се е запечатала някаква тъмна романтика, не се изненадваме, че за пореден път на подиума стъпват модели в черно, бяло и сиво. Alexander McQueen също е повлиян от течението на монохрома за есен 2019, а за разнообразие творческият директор Sarah Burton е избрала, внимание, червено, синьо и фуксия. Е, какъв шок! Изглежда, че почти всички дизайнери са решили да изоставят цвета на заден план и вместо това да акцентират най-вече с по-интересни кройки и форми. McQueen не разочарова в това отношение!
В колекцията виждаме най-вече много костюми със структурирани блейзъри с нестандартни и асиметрични форми и класически панталони. Комбинацията обаче е далеч от скучна и обикновена заради различните дължини на блейзърите, кантовете на панталоните, масивните колани и верижни аксесоари, които допълват визията. Не е лесен трик да се съчетае класика с пънк, но Sarah Burton чудесно е успяла да балансира двата стила.
За да направи проучване за тази колекция, Burton e отвела екипа си в северните градове извън Манчестър, в Макълсфийлд, където била отгледана и където мелниците все още произвеждат текстила, използван за мъжки костюми в Обединеното кралство и в чужбина. За шоуто публиката седеше на тъкани от тези мелници, същите, използвани в колекцията (както за пробите, така и за производството).Бъртън иска да покаже продуктите, традициите и културата на Англия, в която е израснала: вълната, местните фестивални традиции (в които има кралици на розите), историята на избирателните права, регионалните героини, както и влиянието на пънка и новата вълна, които са вкоренени в дизайнерката. Знаейки предисторията на дрехите, не се учудваме, че в колекцията има толкова много рози, както принтирани, така и изваяни като скулптури от плат.

В колекцията има сребърна рокля, която изглежда да е изработена от удължени метални пайети, но бележките от шоуто разкриват, че е направена от разкройки от тъкачен стан, нарязани на лентички и украсени с мъниста. Шумът, който роклята прави, докато моделът се разхожда, е предназначен да имитира звука от ходене върху под в магазин. Голяма част от роклите и полите са леко разкроени и украсени с волани, на които контрастират кожени колани и пънк ботуши с капси и синджири. Металните елементи и кожата са ключов елемент в колекцията и заедно с разчупените кройки и пънк-рок звученето на дрехите ни напомнят колко много обичаме марката.Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени