Живи картини с любов от Норвегия

x


Едда Джимн винаги е имала сръчни ръце и ум, пълен с фантазии, но едно лятно училище по дизайн в прочутия Central Saint Martins решава съдбата ѝ. Именно в Лондон Едда разбира, че е открила липсващото парченце от пъзела на живота и вече знае на какво иска да посвети бъдещето си – творчество на пълен работен ден. Сбогува се с родния Осло и заминава за британската столица с едничката цел да сбъдне мечтите си.

Дали заради и таланта и отдадеността си, или заради късмета да попадне на точното място в точното време, успехите за нея бързо започват да се трупат. Печели престижно състезание след състезание – BFTA в Лондон, Remix в Милано и немският Designer For Tomorrow в Берлин. New York Times ѝ отрежда място в своя топ 10 на скоро завършилите обещаващи модни таланти. Любимка е на Vogue и редица други авторитетни издания.

Но не отличията я правят толкова специална, а умението да се забавлява, докато създава моделите си и да не се взима на сериозно. За нея е обичайно да приоритизира материята преди силуета и да втъкава невероятното си въображение в работата си.Някои намират в колекциите ѝ нотка вдъхновение от великите Салвадор Дали и Елза Скиапарели. Намираме този паралел за абсолютно уместен, защото Едда притежава всичкия потенциал на света да остави името си в историята на модата. Точно затова си позволяваме да сравним творенията ѝ с живи картини. Тя се стреми дрехите, които създава да бъдат устойчиви и работи неуморно, за да реализира желанието си. Проучва внимателно фабриките, с които си сътрудничи и не допуска компромиси.

Мечтае един ден да види моделите си, облечени от Лейди Гага и Анна Дело Русо. Разгледайте снимките и ще се убедите, че тази мечта сякаш е родена, за да бъде сбъдната. Стискаме ѝ палци!
Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нова седмица на хоризонта. Нека си пожелаем успех!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ