Как да носим: пола солей за незабравимо лято

x

Типично момичешки и традиционно градски, плисетата се върнаха в началото на 2019, за да преживеят своя моден ренесанс. Познаваме ги отдавна, но понякога се е случвало и да ги забравяме. Затова днес ще си припомним малко факти за вечната ни любов – плисираната пола, и ще ви дадем насоки как да я инкорпорирате не в гардероба си, а в живота си, защото тя е дреха, която никога не остарява.

Ето и малко история, както и потвърждение за това, че солей техниката е родена десетилетия преди нас, но още си е все тъй обичана и разпространена. Първоначално Мариано Фортуни създава плисето в края на 19-ти век, като то бързо се превръща в популярна техника за конструиране на дрехи, създаваща гънки в тъканта. По онова време италианският дизайнер се стреми да пресъздаде драперията на гръцките богини, облечени със сложно сгънати коприни като алтернатива на корсетите с ребра. След много години интерпретиране обаче полата солей претърпява значителни промени, а от есен 2018 познаваме и новото й лице – пола, която ще ви пази гърба през всички сезони!

А когато става дума за лято – не трябва да имате други приятели в дрешника освен полите и роклите. Плисето е с добър характер, послушно се съчетава с какво ли не, така че опциите за стилизиране на солей в цял тоалет са безкрайни. За да ви помогнем в тази вселена от възможности, ви показваме нашата селекция от любими начини за носене на плисе.

Няма да се спираме на конкретни цветове, защото те са по-скоро въпрос на лично предпочитание. Вместо това ще си говорим за кройки и дължини, както и за основните елементи, които подхождат на плисето. Първият, който трябва да споменем, е, разбира се, ризата. Тя е възможно най-оптималната, класическа, изобщо go-to опция за партньор на полата солей. Никога, ама никога няма да сбъркате с риза, загащена в полата, за да се подчертава талията. Ние ви съветваме да гарнирате с маратонки или високи сандали за разкош.
Нали помните, че скоро ви показахме как да носите и кроп топ? Ето още една идея – с пола солей. Единственото престъпление, в което тези двама герои биха участвали, е това да стоят на тъмно в гардероба, напълно забравени през лятото. Не правете тази грешка!
Следващото ни предложение е комбинация от плисе, семпла тениска и яке от деним или кожа. Тениската би била някак изненадващ елемент в подобен аутфит, защото е неочаквана и далеч по-обикновена от плисираната пола, но ще си бъде точно на място. А якетата от друга страна, било то кожено такова или от деним, са страхотен лежерен завършващ елемент. Те биха балансирали визията, защото придават усещане за лекота на тоалета, но едновременно са и доста шик.
За „черешка“ на днешната статия оставихме комбинацията от блейзър и плисирана пола – двойка, която обожаваме! Фаворити са ни блейзърите и уголемените сака с мъжка кройка, стегнати рамене и джобове. Ако към всичко това прибавим и солей, едно е ясно – ще се чувстваме като истински street style богини. Може да ви се струва преувеличено, когато споменаваме блейзър през лятото, но с променливото време навън и хладните юлски вечери все ще ни дотрябва един.

Това са нашите основни елементи от гардероба, към които се обръщаме, когато носим плисирани поли. Комбинациите обаче от дрехи, подходящи за визия с плисета, са толкова много, че няма да ни стигне едно лято да ги носим или да пишем за тях. Така че – вадете полите солей потегляйте уверено през ежедневието!

 

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от CHLOÉ

Чанта от CHLOÉ Може да купите от тук  

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дори една чанта може да промени правилата на играта, стига да й позволим…

Ако сте пропуснали
Най-четени