Любимият солей през зимата

x

Полата солей вече все по-успешно прави своите модни пътувания от сезон в сезон, от дефиле на дефиле, от година в година и е на път заслужено да се превърне в гардеробен евъргрийн. Ние нямаме против това да се случи, тъй като полите с безбройните финни гънки носят със себе си нотка романтизъм и подобно на малката черна рокля, са се превърнали във вечна класика, която всяка жена трябва да притежава.Ако се питате защо използваме тази интересна дума, за да назовем „плисираните поли”, то бързаме да отбележим, че единственото общо между полите солей и плисираните поли е фактът, че всъщност са поли и е напълно погрешно „солей” и „плисе” да се използват като синоними. Основната разлика се състои в изработката на двата типа поли. При солея всички „гънки” идват от един център и се разпространяват подобно на слънчеви лъчи (именно оттам идва и името на този тип поли – на френски „солей” означава слънце). При обикновената плисирана пола обаче въпросните гънки нямат един и същи център, ами се създават при зашиването, чрез прехлупване на плата. Може би звучи малко сложно, но ние все пак ще ги носим, а няма да шием подобни поли, нали?

И като стана дума за носене, тук е моментът да се появи въпросът „Ама това не са ли много летни поли, какво да ги правим през зимата?”. Всъщност не са летни, и зимни не са, нито пък пролетни, просто защото за полите солей няма сезон. Тяхната кройка е еднакво лесно приложима, както в лятното безгрижие, така и в зимните мечтания, въпросът е единствено с какво ще ги съчетаваме. Даваме ви нашите предложения как да носите това събрало слънчевите лъчи вълшебство, през най-студеното време от годината…Топли прегръдки

Студените сезони ни доказаха достатъчно много пъти, че комбинацията между пола и плетиво е не просто добра, ами направо великолепна. Контрастът между материите променя изцяло правилата на играта и трябва да признаем, че не се сещаме за други толкова стилни неща през студените месеци, каквито са нежна пола солей, съчетана с мек пуловер. Имате пълна свобода да експериментирате с цветовете и на двата главни компонента в тази визия. Колкото до материите – при пуловера се очаква, че ще бъде плетиво, но ние силно ви препоръчваме прегръдката на кашмира, а при полите – там ограничения няма, всичко от сатен, през тюл, та до вълна се приема.
„Скрит“ солей

Макар вече да споменахме така обичаните и топли зимни блузи, сега отделяме специално внимание на една по-особена комбинация. Тази, при която пуловерите вече не са просто пуловери, ами повече напомнят на рокли. Или иначе казано – дължината им се простира много под ханша и обикновено се спира някъде под или около коленете. Подобен тип макси пуловери са чудесни за „лейъринг”, защото „захлупват” полата солей, оставяйки от нея да се вижда една малка част, наподобяваща набор на рокля.

Бонус съвет: Както и при първата комбинация, тук също няма ограничения на база цветове, ние обаче ви съветваме да изберете монохромна визия и да поиграете с нюансите.
Ела и заблести!

Вероятно на солея не му е достатъчно, че е така бързо налагащ се тренд, ами успява да събере в себе си и по няколко микротренда. Както стои въпроса с  лъскавите материи, например. Златните и сребърните или като цяло металическите и „заслепителни” платове в момента са изключително актуални и както може да предположите полата солей не е пропуснала да се окъпе в тях. Направете го и вие – вкарайте малко злато и блясък в ежедневието си, под формата на смела пола и още по-смела визия!
Игра на материи

Струва ни се, че не отделихме достатъчно внимание на материите, а пък те са тези, които правят полата солей толкова разнообразна. Вярваме, че тюлът, сатенът и нежната коприна са ви добре познати, като най-често използвани материи за подобен модел пола. През есенно-зимен сезон обаче към тях добавяме и още една не по-малко стилна и красива материя – кадифето. Комбинацията от кадифе и солей, особено ако е в по-земни и приглушени тонове, създава много винтидж усещане, носейки със себе си и голяма доза френски шик. Точно търсехме с какво да носим баретата си тази зима! Благодарим ти, кадифе за вдъхновението!
Зимни работи

Стигнахме и до най-зимния момент в приказката, наречена „Пола солей”, време е да се загърнем в магия. Или поне в достатъчно топло палто, защото нали не сте забравили, че говорим за относително тънка пола във времето между ноември и март… Именно факторът „ниски температури” е основният виновник много дами да се отказват от полите през зимата, били те солей или с някаква друга кройка. Истината е, че при правилен и предварително обмислен подбор на облекло няма повод да се притеснявате, че ще ви бъде студено. А и именно тук на помощ се притичва палтото! Може да бъде пухкаво, кашмирено, дълго, късо, неутрално, цветно… всякакво. Полите солей понасят всякакви спътници в градските приключения и се доверяват изцяло на вашия избор!

Бонус съвет: Именно палтата дават възможност да приложите още един наложил се в последно време тренд, свързан с блокирането на цветовете. Или по-конкретно – изберете си палто, контрастиращо на полата или цялата визия. Актуално е, а и зимата има нужда от цветове и настроение!
Независимо дали сте в настроение за нещо различно или пък държите на класиката, дали ви се носи нещо цветно или предпочитате неутралните тонове – полата солей със сигурност е винаги готова да откликне на потребностите на вашия стил. При нея съвсем спокойно може да оставите въображението (е, добре де до известн и атмосферните условия) да ви води, защото възможните комбинации са безкрайни. Също както и щастливите спомени, които ви предстои да създадете…Текст: Ани Георгиева

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени