А коя е тази Мария?

x


Мария Ескоте е странната птица на испанската модна сцена. Не можеш да разгадаеш енигмата й – ту е жена, ту щуро момиче. На сайта на собствения й бранд няма и думичка описание за самия него – кога възниква, как се развива, какви са целите, които си поставя пред бъдещето. Дори Wikipedia мълчи по въпроса.

Но ето че моделите й се разхождат по подиума на мадридската Mercedes Benz Fashion Week. И ако за нас е трудно да открием и 5 реда на английски коя всъщност е Мария Ескоте, явно за Кейти Пери и Майли Сайръс такива пречки липсват, защото и двете имат по някоя и друга дреха с неин етикет. Че и обичат да прибират награди и да съдийстват в телевизионни формати, облечени с тях под светлините на прожекторите.Пък и говорим за дрехи, които са създадени да бъдат в центъра на събитията и да се къпят в светлина и внимание.

За Мария е трудно да се правят кардинални заключения. Припознава се в духа от работата на Елза Скиапарели, Джон Галиано и Вивиан Уестууд, а на нас чисто стилово с първите си творения ни напомни за Бетси Джонсън.

Има колекции, за които се вдъхновява от личности като Дейвид Бауи, но има и други, посветени на Малкото пони и Hello Kitty. Виждали сме от нея коктейли от розов металически латекс, невиждани материи, потънали в брокат и щампи на кобри. И изведнъж… бам! Сервира ни колекцията си Есен-Зима 2017/2018. И ние се дивим и чудим, същата ли е сега тази Мария, защото виждаме нещо толкова изящно, така елегантно и абсолютно несравнимо с всичко правено от нея дотук. Връща ни най-доброто от 70-те, но адаптирано с нейния личен почерк и потопено в хипнотизиращи принтове и разчупени обеми. Отдавна някой не ни е замайвал така, че да си пожелаем цяла серия от модели да се телепортира в гардероба ни.

Колекцията е кръстена “L’Oiseau” (в превод – “Птицата”) и е посветена на бабата на Мария, която носи същото име и нейната внучка сравнява с птица, вечно търсеща свободата.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък води със себе си  дълъг уикенд, но и доза есенно лошо време. Първото все пак още…

Ако сте пропуснали
Най-четени