А коя е тази Мария?

x


Мария Ескоте е странната птица на испанската модна сцена. Не можеш да разгадаеш енигмата й – ту е жена, ту щуро момиче. На сайта на собствения й бранд няма и думичка описание за самия него – кога възниква, как се развива, какви са целите, които си поставя пред бъдещето. Дори Wikipedia мълчи по въпроса.

Но ето че моделите й се разхождат по подиума на мадридската Mercedes Benz Fashion Week. И ако за нас е трудно да открием и 5 реда на английски коя всъщност е Мария Ескоте, явно за Кейти Пери и Майли Сайръс такива пречки липсват, защото и двете имат по някоя и друга дреха с неин етикет. Че и обичат да прибират награди и да съдийстват в телевизионни формати, облечени с тях под светлините на прожекторите.Пък и говорим за дрехи, които са създадени да бъдат в центъра на събитията и да се къпят в светлина и внимание.

За Мария е трудно да се правят кардинални заключения. Припознава се в духа от работата на Елза Скиапарели, Джон Галиано и Вивиан Уестууд, а на нас чисто стилово с първите си творения ни напомни за Бетси Джонсън.

Има колекции, за които се вдъхновява от личности като Дейвид Бауи, но има и други, посветени на Малкото пони и Hello Kitty. Виждали сме от нея коктейли от розов металически латекс, невиждани материи, потънали в брокат и щампи на кобри. И изведнъж… бам! Сервира ни колекцията си Есен-Зима 2017/2018. И ние се дивим и чудим, същата ли е сега тази Мария, защото виждаме нещо толкова изящно, така елегантно и абсолютно несравнимо с всичко правено от нея дотук. Връща ни най-доброто от 70-те, но адаптирано с нейния личен почерк и потопено в хипнотизиращи принтове и разчупени обеми. Отдавна някой не ни е замайвал така, че да си пожелаем цяла серия от модели да се телепортира в гардероба ни.

Колекцията е кръстена “L’Oiseau” (в превод – “Птицата”) и е посветена на бабата на Мария, която носи същото име и нейната внучка сравнява с птица, вечно търсеща свободата.


Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обичаме да изпъкваме в тълпата не заради дрехите си, а заради увереността, с която ги носим.

Ако сте пропуснали
Най-четени