Мъжкото присъствие на ревютата в Париж – F/W 23

x

Голямата любов на вас дамите към стрийт стайла по света вече е неоспорима! Ние от Fashion Inside също сме й фенове, материалите по темата не са един и два. Но това изчерпва ли всички тенденции, които често се зараждат именно на улицата? В ерата, в която играта на полове силно напомня на партия шах ще бъде крайно неизчерпателно, ако не обърнем внимание и на мъжете. Знаете, ние също си имаме седмици на модата, а в стремежа да дадем отпор на вас, все по-еманципираните дами, обръщаме повече внимание както на външния си вид, така и  на модата. Отправям модния перископ към града на модата и любовта, като фокусът пада върху гостите на ревюто на Louis Vuitton за следващия моден сезон. Това не е случайно, марката е една от култовите в историята на модата и всяко нейно ревю е притегателна точка на всеки моден фен, жена или мъж.

Надпреварата не е само за достъп до поредното шоу на марката, но е и във визията на гостите. Е, да погледнем, какво се случва на улицата пред вратите на Cour Carrée на Лувъра.

Денимът – големият приятелНяма как да го пропусна, негово величество, който трайно се е наместил не само в мъжкия гардероб, но и в съзнанието ни. Денимът създаден като работно облекло отдавна се е превърнал в модна звезда със собствена светлина. Интерпретациите през годините са много, но духът на златотърсачите и прерийните ездачи е жив. Вариантите могат да стигнат доста далече в своите интерпретации, текстура на жакард, както е на снимката. И после някой да каже, че денимът е скучен и до болка познат. Версията от глава до пети, тенденция появяваща се периодично, е особено удачна за визуално издължаване на силует. Да, казвал съм го вече, но този подход работи и при мъжете. А коя  дама не харесва високи мъже?

Мобилни на четири колелаКак да преодолееш трафика на всеки град без да спазваш каквито и да е правила? Скейтбордът е тук, най-доброто решение, дори пред колелото. Винаги можеш да го вземеш в ръка и да влезеш… където решиш. Любимата дъска на всеки младеж върви с конкретен образ, всяко нарушение на него обаче е в рамките на допустимото. Ето го и примерът потвърждаващ това: оувърсайз късо яке, бяла риза с акцент в подгъва и широки панталони с цепка отпред. Силует, който не напуска изцяло познатия образ, но му придава нова модна скорост. Вече не съм младеж и не бръмча със скейта, но всичко останало бих разходил из града. Казвал съм го не веднъж, дяволът е в детайла и няма никаква причина да не бъдем в някой от обаятелните образи на черния ангел. Най-малкото защото момичетата са изкушени от лошите момчета, а ако са и модерни…

Новото дендиКой е казал, че цветът за 2023-та е само за вас дамите? Онези, които присвоихте образа на костюма от мъжете. Е, империята отвръща на удара с мъжки костюм в нюанс на магента. Убеден съм, че и известният писател, автор на афоризми и денди Оскар Уайлд би одобрил този образ, ако имаше възможност. Перфектно изпълнена кройка и майсторска работа с детайла плюс характерния за този стил скандален привкус подкрепян от задължителния бастун. Признавам доста смело, но защо пък не? Това е една чудесна провокация към вас, еманципираните дами. А и както е казал автора на „Портретът на Дориан Грей:“ „Има само едно нещо на света по-лошо от това да говорят за теб и то е да не говорят за теб“.

Подхванах темата за скандалните визии и мисля да я продължа, защото това е най-сигурния начин да фокусираш камерите върху себе си. Подход, който очевидно работи вече не само при дамите. Двама представители на актьорската гилдия ще докажат това по категоричен начин.

Джейдън СмитСинът на Уил Смит е актьор и музикант и често е обвиняван от злите езици, че дължи славата си единствено на своя знаменит баща. Вярно или не, факт е, че той знае как да се появява там където със сигурност ще попадне сред кръстосания огън на камерите. Широки дънки и топ напомнящ за броня разкриваща пъпа – тенденция, която също се завърна в дамските ревюта. Визията на младежа и този път бе провокативна но звездите могат да си позволят всичко. Това което трябва да се отбележи е завръщането на широките панталони при мъжете. Колко време ще отнеме масовото й приемане не се наемам да гадая. Но се надявам по-свободните силуети при панталоните скоро да завземат властта.

Люсиен ЛависконтБританският актьор станал известен с участието си в тийнейджърската драма Grange Hill през 2007 отиде още по-далеч. Той избра провокативната и скандална тенденция на мъже в поли. Писал съм и за това, очевидно не е моментна хрумка на дизайнерите но все още е нереална идеята да се върнем назад във времето, където е било нещо обичайно мъжете да са в нещо като рокли или поли. Или просто полите маркират стремежа към равенство на половете, такава каквато е била появата на костюма с панталон при дамите и то преди десетилетия.

Трябва да се отбележи, по негласно правило всички популярни лица е прието да се появяват на ревю облечени в модели на съответната марка. Джейдън и Люсиен не го нарушиха, те бяха в Louis Vuitton. Дали този тип визии са нещо характерно за ежедневния стийт стайла, онзи извън седмиците на модата? Нека да проверим, какви са най-често срещаните решения на иначе силния пол.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by André Brut (@moitresbrut)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josue Hdz (@josh_hz)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by MANLIO (@manlio_uomo)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by soybeen (@_soybeen)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lahbib——life style (@lahbib_bij)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thomas Mages (@thomas_mages_1)


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени