Mission: Cozy Wrapping – новата топла колекция на Prototype 23

x

DSC_5784

 


За момичетата от Prototype 23 вече сме разказвали. Новата колекция облекла, създадена от тях е поредната им успешна крачка в света на модата у нас. Колекцията е зимна, а асоциациите са за спомени от детството за уют, дом, топлина. „Някак естествено асоциирахме като събирателен образ на всичко това топлата мека завивка, така характерния от детството ни „юрган“. Желанието ни е да пренесем този вътрешен уют навън, където студа на зимата убива с ледената си острота, и да направим зимата малко по-приветлива, като защитим човешкото тяло от нея…“, споделят двете дизайнерки.


 

DSC_5657

 


Зимната линия дрехи се състои от много семпли тоалети със „спокойни“ силуети и чисти линии. А момичетата признават, че именно с тези кройки са извикали усещането за „уют и вътрешен мир, примесени със свободата да бъдеш това, което вътрешното ти Аз желае, а не това, което се очаква да бъдеш.“


 

DSC_5705

 


В стилово отношение се вижда лека еклектика. Средно дълги поли и рокли са комбинирани с обемни горни дрехи и с удобни, непретенциозни обувки. Идеята е да се освободи жената, която носи тези дрехи от обстоятелства и предразсъдъци, да се вдъхнови да изрази себе си свободно. В част от конструкциите симетрията отсъства, за да позволи едната страна на дрехата да обгърне другата, с което тя сякаш вплита тялото в топла прегръдка, носи му защита и сигурност.


 

DSC_5607

 


Пастелните и земни цветове са израз на желанието да се акцентира върху хармонията и баланса, между красиво и автентично, ненатрапчиво и категорично присъствие на духа и тялото. В някои модели има акцентен различен цвят или силен конструктивен детайл, който деликатно да обърне вниманието към дрехата, без да крещи „Вижте ме!“.


 

 


„Първоначално породено от модната инсталация „XXSофия“ (концептуална изложба Иван Асен 22 и Гьоте институт, в която участваме), вдъхновението ни пренесе в едно удобно, комфортно, меко и топло пространство, създадено да обгърне нашето тяло с домашен уют в екстериора на градската среда“, споделят от Prototype 23. Някои от материите са традиционни – пресована вълна, вълнена каша, вълнено трико, вълнено букле, кашмир и вискоза. Други пък имат интересни обработки като двулицевото памучно трико, гумираната коприна или плътната тежка крепирана вискоза с еластан.

Текст: Press/Fashion Inside

Фотограф: Atakan Uzun

Модел: Nikol Prediova/InterModel’s

Вижте още:

THE LOST OBSERVATORY И ЖЕНАТА ПЪТЕШЕСТВЕНИК НА KNAPP ЗА ЕСЕН-ЗИМА 15/16

НАДПИСИ, СЛОГАНИ, ПОП АРТ И ЦВЕТОВЕ В ДЕТАЙЛИ ОТ УЛИЦИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Далеч сме от морето, но една сламена чанта, може повече от спокойно да го доведе в още…

Ако сте пропуснали
Най-четени