Модната „архитектура“ с марка Ferre

x

 

 


Последната колекция на италианската марка Ferre издигна на пиедестал структурата на дрехата, архитектурното излъчване и едноцветната хармоничност. Откакто на модната сцена се е появило името на марката през 1973 година, жените по света не спират да го използват в изречения с възклицания и удивителен знак на края. Самият Джанфранко Фере е дипломиран архитект, който съчетава творчество и новаторство с практична женственост.

 


 


Сега, когато ви показваме фрагменти от последната есенно-зимна колекция, можем заедно да се насладим на същите характерни черти на дрехите. Двамата креативни директори, в чиито ръце е завещана традицията на името Ferre са Стефано Читрон и Федерико Пиаджи и именно техни творби виждате в момента. Колекцията привлече вниманието на модната журналистика още когато се появи за първи път, защото просто беше великолепна.


 

 


 

“Металните” мини рокли придават пикантно и младежко звучене на цялата колекция. Линията облекла е ограничена в монохромната гама на сиво, бяло и черно. Връхните дрехи бяха пристегнати с колани, които са нетрадиционно заметнати надолу. Дуото дизайнери са заложили на ненатрапчивата асиметрия и изящно изрязаните форми, които правят тоалетите да изглеждат като скулптори от плат.

 


 

 


За двамата дизайнери това беше втори сезон работа за марката, а модната публика оцени по достойнство труда им с настоящата колекция. Може би, ако самият Джанфранко беше жив, би останал доволен от екипната работа на тези негови „наследници“. Според нас те са уловили именно архитектурния дух на Фере, което придава на колекцията сериозност и съпричастност към идеите на дизайнера. Оказва се, че никой не е забравил за великия архитект, който намери призванието си в проектиране на дрехи, а модния свят наблюдава с все същия интерес развитието на марката във второто десетилетие на 21-ви век.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Благодарни сме на есента за всеки ден, в който оставяме палтото у дома!

Ако сте пропуснали
Най-четени