Модната прогноза на студентите от НБУ за следващата зима – SYNERGY (1+1=3)

x

 

 

 


 

В унисон с желанието ни да разберем какво се случва на българската модна сцена, докато в модните столици по света ври и кипи от нови тоалети, се проведе едно ревю, което ни увери, че младите хора у нас са достойни последователи на целия този творчески процес. То бе организирано от департамента по дизайн на Нов български университет/ НБУ/ под ръководството на Веселин Йорданов и Сандра Клинчева. Бяха представени тоалети на 15 дипломанти от магистърската програма по „Мода и бизнес стратегии“. Това е едно от най-значимите събития в моден аспект, организирани от университета.

 


 

 

 

 


Целта на младите таланти бе да представят своята гледна точка за следващия сезон есен-зима 2014/2015, както вече го направиха много световноизвестни дизайнери. Проектът на всеки един студент бе реализиран в 10-12 тоалета, създадени с идеята и по правилата на една мини модна колекция. Завършващите обучението си студенти бяха избрали различни теми, в които разгърнаха представата си за мода. 

 


 

 

 

 


Дизайнерите бяха избрали интересни имена за своите проекти, които бяха концептуално свързани с представените дрехи –  Ice Wilderness, Addicted, Nuclear Skies, Final Destination, Jasmine Noir и други. Работата на студентите бе съсредоточена в използването на монохромни решения, предимно в черно, бяло, сиво. Богатството на тези мини колекции обаче идваше не толкова от цветовете, а от всестранните кройки, форми и различни видове текстил, с които бяха разработени моделите дрехи.

 


 

 

 

 


 

Веселин Йорданов е български моден дизайнер, който живее и работи в Милано, Италия. Известен е с работата си върху мъжката модна линия на "Капаска", с изявите си като креативен директор на "РОЛМАН", както и като редактор на мъжкото списание MAX, Веселин Йорданов е завършил известното училище по мода ESMOD в Париж. От две години преподава в магистърска програма "Мода и бизнес стратегии" на НБУ.

 


 

 

 

 


Сандра Клинчева е сред малцината българи, завършили най-престижния моден колеж в света – Central Saint Martins в Лондон. Работи като стилист и художник на костюми за списания, реклами, театрални постановки. Преподава в магистърска програма "Мода и бизнес стратегии". 

 


 

 

 

 


Събитието се реализира с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството и Магистърския факултет на НБУ.

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Николай Христов 

Вижте още:

Джеръми Скот предизвика фурор с цветен Moschino и малко модна лудост

Съветите на стилиста: какво трябва да знаем за зимните аутфити

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Предвестници на пролетта.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ