„Moncler Genius: PierPaolo и неговата мултикултурна висша мода“

x


Този февруари тайните тунели Binario 21 под гарата Milano Centrale символично се превърнаха в дефиле на няколко култури, обединени от модата и проектa Genius на италианския бранд Moncler. Maрката представи няколко капсулни колекции в колаборация с Richard Quinn, Simone Rocha и Pierpaolo Piccioli.

В тазгодишната седмица на модата в Милано главният изпълнителен директор на Moncler – Remo Ruffini –  за втори път се разписва в модната история с колаборацията си с Pierpaolo Piccioli, кретивен дизайнер на Valentino. Колекцията, на която обръщаме специално внимание днес, представя различен прочит на емблематичните пухени якета, този път през погледа на висшата мода. Разработена е в сътрудничество с етиопския модел и дизайнер Liya Kebede.„Аз преследвам баланс на мечтателност, екстравагантност и душевност.“ – казва Pier Polo  и добавя, че е поканил Liya, за да създадат един шедьовър от котюр, занаятчийско майсторство от Африка и съвременна мода. Миналогодишният дебют на Piccioli за Moncler е прероден с жизнените мотиви и естетиката на устойчивия и социално отговорен етиопски бранд Lemlem, оглавяван от Kebede.
Вдъхновени от африканската култура мотиви присъстват във всички рокли от колекцията на Piccioli и Kebede. Функционалността на Moncler идеално позволява да се развихри дизайн въображението, а като материал е избран лакираният найлон. А-образните силуети в полите създават усещане за обем, а панделките и качулките носят препратки към бароковата помпозност от XVII век.

Някои рокли имат подплатени качулки и обемни ръкави, а някъде качулката покрива цялата горна част на тялото на модела. Виждаме качулка подобна на пончо, обгръщащо изцяло главата и раменете.

Piccioli не е избягал от елегантността, оставяйки раменете на модела голи, подчертани с големи панделки и дълги шлейфове.
„Няма по-добър начин да се покаже как традициите от стари времена, например работата на нашите занаятчии, имат място в съвременната мода, освен с това партньорство с Pierpaolo и Moncler“, казва Kebede.

Определено бихме заложили на тази колекция, ако се налагаше да изберем най-сполучливия моден експеримент, направен от няколко различни по дух и стил марки.

„Свързването на различията е моята идея за приобщаващо творчество.“ – определението на креативния дизайнер на Valentino за работата му с Moncler. Напълно сме съгласни, толкова, че си пожелаваме още една подобна авантюра между двата италиански бранда.

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Няма по-добро начало на седмицата от доза слънце, което да носим навсякъде със себе си!

Ако сте пропуснали
Най-четени