Monse – гениалният бранд

x

 


За две години повечето брандове тепърва прохождат, докато Monse се изстреля директно в орбитата на големите играчи в модата. Още преди да сбъднат първото си ревю, Лаура Ким и Фернандо Гарсия виждат моделите си върху звезди от ранга на Сара Джесика Паркър, Амал Клуни и Блейк Лайвли. Този факт обаче не е плод на щастлива случайност, а на упорит и последователен труд, надграждане на умения, усвояване на нови и изграждане на трайни контакти. Преди да създаде своя собствена модна къща, дуото твори в продължение на дълги години като част от креативния екип на Oscar de la Renta.


Лаура Ким и Фернандо Гарсия


Парадоксалното е, че и продължават да са част от историята на бранда, след като веднъж го напускат през 2015-а само за да се завърнат триумфално година по-късно и да си поделят поста на творческия директор в компанията. Как успяват да съвместяват тази отговорност с развитието на собствения си продукт? Ами повече от добре. Списъкът със звездни клиенти на Monse не е спирал да расте. А един практичен ход от страна на Лаура Ким изиграва и ролята на златния им шанс в сферата на продажбите. Чрез кариерно ориентираната социална мрежа Linkedin тя се свързва директно с член на екипа на Net-a-porter.com и им предлага сътрудничество, което бързо се издига от план до реалност.

Лаура и Фернандо познават пълната картинка на оцеляването в този бурен бранш. Имат доверието на едни от най-изтъкнатите стилисти и модни редактори, както и подкрепата на много от популярните личности, с които са работили заедно и чрез Oscar de la Renta. Достатъчно ли е това обаче? Вероятно това е въпросът, който двамата са си задавали преди да вземат окончателното решение да последват сърцето си и да дадат живот на Monse. За да успеят на тази екстравагантна арена, им е нужна дозата уникалност и те я откриват. Знаят за кого творят – забързаната и динамична съвременна жена, която в 7 сутринта не знае къде ще се озове в 7 вечерта, а тоалетът ѝ трябва да бъде подготвен за всякакви метаморфози, без това да ѝ отнема повече от 5 минути пред огледалото преди излизане. Водещо за моделите на Лаура и Фернандо е отделните елементи, които ги изграждат, да се допълват и комбинират взаимно без усилие. Ефектът е налице!

Те разбъркват мъжката и дамската половина в гардероба и създават перфектният хибрид – комфортен и елегантен в равни дози. Ризата е звездата на колекциите им, но не в класическата ѝ форма, а деконструирана, преобразена и разчупена спрямо естетиката на Monse. И това я прави гениална. Точно какъвто е и самият бранд!

Текст: Александра Тошева

Снимки: Monse, Vanity Fair.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени