Невъзможно красивите рокли J’Aton Couture

x


Австралийците с италиански произход Джейкъб Лупино и Антъни Питорино извървят почти 30-годишен съвместен път на модната сцена преди да видят Бионсе, облечена в тяхна рокля, и да приковат погледите на целия свят към бляскавата им модна къща – J’Aton Couture. Историята им наистина прилича на притча за труда и нелекия път нагоре. Преживяват много сътресения преди да усетят колко близо до върха са стигнали.

Творческото дуо се среща за първи път през 1989-а година в Колежа по мода в Мелбърн. Две момчета, родени в семейства от работническата класа, които не се страхуват да мечтаят. И да работят здраво за превръщането и на най-смелите си блянове в реалност. Антъни споделя за детството си – майка му била домакиня, а баща му счетоводител, до деня, в който влиза в затвора. Бъдещият дизайнер е само на 10 по това време и се изправя срещу суровата реалност. По-късно в живота си никога не  опитва да прикрие семейната си история – гордее се с всяка битка, от която е излязъл по-силен и по-добър човек.

И двамата дизайнери са сто процента отдадени на кариерата си. Не са романтична двойка, както често се случва да бъдат окачeствени: “Ние сме женени за нашата работа”, разказва Джейкъб, “Предполагам, че приятелството ни е по-различно, различно от много други. И за него има “вина” творенето в студиото ни 24/7 и отдадеността към бизнеса, който градим. Работихме адски много, за да стигнем дотук и си бяхме най-голямата подкрепа един на друг. Не мисля, че много хора биха го разбрали”.Преди години преживяват огромен удар. След толкова усилия да наложат името си в Австралия, решават, че са готови за следващата стъпка и се насочват към американския пазар. Но седмици преди Коледа, инцидентно разразил се пожар им коства 600 000 долара щети в студиото им и унищожава десетки кутюр рокли. Застраховката успява да покрие нищожна част от огромните загуби. И експанзията към Америка изглежда невъзможна.

По-късно се намира инвеститор, който обещава да им удари рамо в трудния момент и да финансира преместването им в Ню Йорк. Бедите никога не идват сами – обещанията остават напразни: “ Това ни унищожи финансово, загубихме всичко и останахме без свой шоурум за пет месеца”, допълва историята Антъни.

Но и това не успява да ги сломи. И се връщат към ваенето на рокли, които често отнемат на 100 часа ръчен труд. И оправдават цената си от 10 000 долара до… много десетки хиляди долари. “Кутюрът винаги е бил голямата ни страст. Винаги сме мечтаели  да създаваме най-красивите рокли, които може да си представите, и да работим с най-добрите материи в света”, разкрива Антъни.

Звездният им миг сякаш започва убедително през 2016-а. Тогава Бионсе доверява избора си на рокля за важно събитие на дизайнерското дуо. Появява се с целия си блясък и медиите започват да се надпреварват да отразят детайли около визията ѝ. И ето как името J’Aton Couture рязко влиза в полезрението на общественото внимание. След това и Никол Кидман, и Кайли Миноуг, и един куп знаменитости се озовават с студиото на талантливите дизайнери. Instagram-ът рязко започва да трупа последователи, а предложенията за колаборации и представителства на важни изложения започват да валят.

Днес гледаме с възхищение на успехите на Джейкъб Лупино и Антъни Питорино, без да забравяме цената, която двамата плащат за закъснялото си признание. Но и в тази приказка, и в много други, максимата “по-добре късно, отколкото никога” остава валидна.

Насладете се на невъзможно красивите им рокли!Текст: Александра Тошева

Снимки: J’Aton Couture instagram, bellethemagazine.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от SAINT LAURENT

Блейзер от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка черна рокля с кристали от AREA

Малка черна рокля с кристали от AREA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черни боти от MONCLER

Черни боти от MONCLER Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Всички топли нюанси на есента…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ