Препи – от училище с любов

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝐍 𝐈 𝐀 𝐇 (@niah.ox)


Вдъхновението от училищните униформи периодично атакува първите места на модните тенденции. Този стил сякаш връща дизайнерите и нас на училищната скамейка за поправителен по… добър вкус. И нищо чудно, времето е толкова динамично, че рискът да се загубим между множеството тенденции и влияния е напълно реален. Въпреки, че днес всичко е позволено това не гарантира визия влизаща директно  в графата на естетиката. Много от вас смятат препи стила за консервативен и скучен, вероятно заради спомените с оглушителен звук на училищен звънец, слагащ край на забавленията. Всъщност историята на стила е толкова богата, че сигурно не осъзнавате наличието на поне няколко облекла от него в гардероба си.  Карирани плисирани поли, полошърт, блейзъри, бели ризи, пуловери с V-образно деколте, бели чорапи, равни обувки тип Оксфорд и още множество елементи със спортен характер. Първоначално той навлиза през така наречените „подгответа“ към елитните колежи, но не след дълго се адаптира и сред подопечните на Бръшлянената лига – най-елитните американски колежи. Видно е, че родината на тази характерна естетика е Страната на неограничените възможности, причината е стремежът на студентите да се обличат по-небрежно и комфортно. Това е една отчетлива вълна, която и до днес ни вълнува, така както е развълнувала Франсис Скот Фицджералд за създаването на първия му публикуван роман „Отсам рая.“  Носталгията по годините във висшите училища, тогава когато доста неща будеха тръпка, защото бяха забранени, са на учебната скамейка. Вдъхновяващите лекции са водени от редица модни марки, а други като Tommy Hilfiger, изградиха цели империи на гърба на „скучното и класическо“ препи. „Знаех точно какво искам да направя. Исках да създам някакъв вид лайфстайл марка, която да е препи и дръзка.“ – казва Томи Хилфигър.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger)


Miu Miu са сред най-отдадените на научния стил порез пролетта и лятото. Ето и два от любимите ми модела, лишени от директната трактовка на тенденцията, които показват основната линия – игра с дължините. Или пола почти с ширина на колан, или разголен корем – съвсем като на купон на някое братство. Някой съмнява ли се още, че препи естетиката е скучна?
Цялата колекция е изключително адаптивна към всички житейски ситуации и въпреки, че е лишена от ярка палитра, толкова характерна за повечето марки, заслужава вашето внимание. Практичната предизвикателност не е за подценяване.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lacoste (@lacoste)


Lacoste, известни със спортната си обсебеност, приобщават към играта характерни за днешният ни герой елементи. Един уголемен пуловер с V-образно деколте в бяло и цветни акценти е страхотно ново попълнение и за вас, и за всеки мъж. Категорично поставям оценка 6.Въпреки съвсем различната тема на колекцията на Dior, Мария Грация Киури адаптира някои характерните елементи от стила към настоящето. Тя добавя към интерпретираната класика нови елементи като обувки в ярък цвят, а традиционно големите училищни чанти заменя с малки женствени модели. Знаете, че правилните аксесоари са способни да придадат на една доста класическа визия съвременен прочит, който да буди възхищение.

Глен Мартенс също ни връща в час с колекцията за Y/Project. Очевидно е, че има какво да си припомним от учебника по стил, а и да се запознаем с последните атрактивни глави в него. В тях са представени сериозния уклон към любимите академични спортове, като надпреварата категорично напуска игровите терени и преследва рекорди в градска среда.Свободен мек дълъг панталон, клонящ към спортна естетика, е в щафета с полошърт с отчетливи цветни акценти. Такива които напомнят за цветовете на учебното заведение. Тази доста отчетлива комбинация влиза в отборна игра с обувки на висок ток и дълги прилепнали ръкавици. Резултатът категорично покрива нормативите за изисканост и спокойно може да заложите на него.Уголеменият суитшърт  с конструктивни разработки влиза в игра с образ на рокля. Мини дължината в сиво изразява характер с подкрепата на яркочервени обувки на висок ток. Нима тази комбинация не е достойна за състезание в града? Мястото, където надпреварата е ожесточена и не подлежи на никакви правила.

Предвид произхода на този стил е ясно, че той е символ на престиж. Все пак, не всеки може да бъде в аулите на някой от университетите от Бръшлянената лига. Добавянето на малко елитарност, лишена от разбирането за ретро и скучно, е лесно чрез умелото жонглиране с елементите на тази тенденция. Момичета, отдадени на модата сте и осъзнавате, че определения като официално, ежедневно, спортно… отдавна са извън плана с дисциплини в учебната програма. Търсенето на нови комбинации, и между формите, и между цветовете, са новите дисциплини на модата. За да подпомогна вашето успешно проучване, за този моден проект, ви предлагам няколко варианта на съвременния препи стил от стрийт стайл тепиха.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Le Alfré (@le.alfre)


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jackie James (@jackiejamesstore) 

View this post on Instagram

 

A post shared by Athena Boutique (@athenaboutique) 

View this post on Instagram

 

A post shared by OMONA ♡ (@omona_girls)Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако времето е лошо, облечете….розово.

Ако сте пропуснали
Най-четени