Памуковите облаци на Prototype 23

x

Последното събитие на концептуалната дизайнерска платформа Иван Асен 22, ни пренесе в красивата приказка на летните сънища. Дизайнерите ни показаха нежни модели, ефирни материи и много въображение. Всеки от тях беше подготвил собствена интерпретация на темата. В рамките на събитието, както винаги, от Иван Асен 22 ни предлагат и тематични дизайнерски уикенди. Тази събота и неделя ще можете на се насладите на творенията на Prototype 23.Следвайки темата на основното събитие, дизайнера на Prototype 23, Станислава Димитрова, ни отвежда високо в небето сред розови, лилави и синкави нюанси на залязващо слънце.

Всички принтове са авторски с фотографии, направени по време на пътувания из България. Като любител на природата и човек, чието хоби е да броди из планините и да запечатва в съзнанието си невероятни гледки, дишайки най-чистия и свеж въздух  – там – нависоко, авторката преплита любовта си към модата с любовта си към природата. Материите са естествени, част от които органични. Всеки изработен принтиран модел е уникален, защото всяка следваща дреха носи различна част от небето и е почти невъзможно да се повтори.Принтовете са чрез директен дигитален печат, което по своята същност е по-екологично от другите методи за печат. С помощта на NOIEE PRINTS, невероятните небесни и облачни нюанси са пренесени върху нежния и тактилен лиосел, а самият процес се извършва с минимални отпадъчни води и нисковъглероден отпечатък.

Светът на Prototype 23 се обитава от лесен за носене градски стил, женствен, едновременно младежки, понякога и с леко спортно намигване. Стил, който балансира между носима и, в същото време, носеща характерен почерк, съвременна мода. Всяка дреха е специална и се изработва по поръчка, като в основата си брандът е за лимитирани бройки, избягвайки трупането на количества и прекомерното презапасяване с платове, които евентуално да се превърнат в излишни. Носейки свободата на независимата мода, целта на авторката е да създава колекции и модели без краен срок, които да бъдат актуални и днес, и след няколко години.Повече за събитието може да видите ТУК, а ние открехваме още малко вратата на магичния свят на Prototype 23.

Останалото ще откриете на познатия адрес – ул.Иван Асен 22.

Текст: Fashion Inside

снимки: Петър Тановски
модел: Елисавета Ангелова
грим: Арина Митева
коса: Станимир Барутчиев-Миро
стайлинг и сет-дизайн: Анелия Антова и Станислава Димитрова
продукция на ИВАН АСЕН 22
С подкрепата на Национален Фонд „Култура“

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени