Pantone 2022: Ново начало с Very Peri

x

Месец декември обикновено настъпва с приятна, празнична еуфория, но и с очакването за едно специално събитие в света на модата и дизайна – обявяването на избрания „Цвят на годината” от Pantone Color Institute. Точната дата никога не е предварително известна, което прави очакването още по-вълнуващо, а самият избран цвят успява да изненада дори и най-добрите познавачи на цветния спектър.

Тази година традицията отново бе спазена и в средата на първата седмица от декември, вече е известно, че следващите 12 месеца ще бъдат оцветени в цвят… Very Peri.В случай, че името не ви навява никакви асоциации – не се притеснявайте, нормално е. За първи път от 23 години Институтът не е избрал цвят от наличния си каталог, ами е създал специален, нов нюанс, който носи името на растението Periwinkle (на български Зимзелен или Зеленика), цъфтящо със специфични лилаво-сини цветове.

Мисията на PANTONE 17-3938 Very Peri е да насърчава смелостта, креативността и въображението. А според Pantone създаването на изцяло нов нюанс е символично свързано с промените, които се случват в света, след интензивния период на изолация и несигурност.Цветът ви изглежда лилав? Не го наричайте лилаво! Изпълнителният директор на Pantone Color Institute, разглежда Very Peri като „футуристичен прочит на синьото” и  наистина го откриваме като част от семейството на синия спектър.

В действителност нюансът е просто blurple (от английски: blue + purple) или  комбинация от енергично синьо и доминантно червено-виолетово. Бихме казали съвършена комбинация! Капките червено са толкова прецизно дозирани и добавени към познатото синьо,  че е трудно да не обикнеш крайния резултат.

Представяме си новия Very Peri върху структурирано палто през първите месеци от 2022, върху ефирна рокля през пролетта и лятото, върху елегантен костюм през есента и като цветен акцент през цялата година. Нюансът е достатъчно нежен, за да успеем да го интегрираме в почти всеки гардероб и стил и достатъчно универсален, за да можем да създаваме нови спомени с него дълго време. Приемаме цвета като обещание за една добра, креативна и цветна година и нямаме търпение да го настаним в ежедневието си. А вие?


Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pantone Color Institute

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от BURBERRY

Жилетка от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди пола от BALMAIN

Миди пола от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от VERONICA BEARD

Сако от VERONICA BEARD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от POLO RALPH LAUREN

Яке от POLO RALPH LAUREN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кадифена елегантност от Мег Раян.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ