Парти роклите на 80-те

x

С носталгия и любов си припомняме парти настроението, което 80-те носят дори само при произнасянето им. Много музика, много кино, любов, диско, пайети, блясък и брилянтин. Истории, които се предават от ухо на ухо и тенденции, които се връщат. По-силни и по-развити от всякога. Обичаме да припомняме, че в модата трендовете често се повтарят и въртят. За наше улеснение и за по-богат моден архив, разбира се.

Тази година основни повелителки на коктейлната атмосфера и парти среда ще бъдат незаменимите години, заключени между края на 80-те и началото на 90-те. Чисти силуети, изострени рамене, ярки цветове, много пайети, цветя, буфон ръкави и асиметрични модели. Ще сме готови за танц във всеки един момент, а петък вечер ще прилича на истински цветен празник. Кралиците на дансинга безспорно ще са онези, които блестят най-много, а уличният стил по нашите улици само може да завиди на такова изобилие от пайети. Кадифето и шифонът са любимите материи на Tom Ford и Balenciaga, а Versace залага на кожени модели, широки колани и златни акценти. Аксесоарите са големи, тежки, масивни и достатъчно забележими.

Saint Laurent и Gucci например, залагат на тънки презрамки, голи рамене и пищно разкриваща се плът. Факт е, че осемдесетарските рокли са пряко вдъхновени от моделите на 30-те. Именно тогава се заражда и терминът „коктейлна рокля“, който е така необходим за моментите, в които „официалното облекло“ изглежда прекалено строго и някак ненужно взискателно. Особено за джаз клубовете и частните партита, които се организират. Десетилетие по-късно Christian Dior започва да обръща повече внимание на платовете, бижутата и голите рамене, а през 50-те се заражда и култът към Одри Хепбърн и вечната малка черна рокля. През 80-те тези тенденции се завръщат с пълна сила, добавяйки към избраните и предпочитани платове повече коприна, драматични ръкави и много блясък. Абсолютен контрапункт на следващото десетилетие, което налага така популярните и до днес рокли, наподобяващи нощници.

Е, време е за танци, среднощни разговори и цигарен дим. Придружени с блещукащите светлини на едни златни години.


Текст: Теа Николова

Снимки: Elle, Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени