Парти роклите на 80-те

x

С носталгия и любов си припомняме парти настроението, което 80-те носят дори само при произнасянето им. Много музика, много кино, любов, диско, пайети, блясък и брилянтин. Истории, които се предават от ухо на ухо и тенденции, които се връщат. По-силни и по-развити от всякога. Обичаме да припомняме, че в модата трендовете често се повтарят и въртят. За наше улеснение и за по-богат моден архив, разбира се.

Тази година основни повелителки на коктейлната атмосфера и парти среда ще бъдат незаменимите години, заключени между края на 80-те и началото на 90-те. Чисти силуети, изострени рамене, ярки цветове, много пайети, цветя, буфон ръкави и асиметрични модели. Ще сме готови за танц във всеки един момент, а петък вечер ще прилича на истински цветен празник. Кралиците на дансинга безспорно ще са онези, които блестят най-много, а уличният стил по нашите улици само може да завиди на такова изобилие от пайети. Кадифето и шифонът са любимите материи на Tom Ford и Balenciaga, а Versace залага на кожени модели, широки колани и златни акценти. Аксесоарите са големи, тежки, масивни и достатъчно забележими.

Saint Laurent и Gucci например, залагат на тънки презрамки, голи рамене и пищно разкриваща се плът. Факт е, че осемдесетарските рокли са пряко вдъхновени от моделите на 30-те. Именно тогава се заражда и терминът „коктейлна рокля“, който е така необходим за моментите, в които „официалното облекло“ изглежда прекалено строго и някак ненужно взискателно. Особено за джаз клубовете и частните партита, които се организират. Десетилетие по-късно Christian Dior започва да обръща повече внимание на платовете, бижутата и голите рамене, а през 50-те се заражда и култът към Одри Хепбърн и вечната малка черна рокля. През 80-те тези тенденции се завръщат с пълна сила, добавяйки към избраните и предпочитани платове повече коприна, драматични ръкави и много блясък. Абсолютен контрапункт на следващото десетилетие, което налага така популярните и до днес рокли, наподобяващи нощници.

Е, време е за танци, среднощни разговори и цигарен дим. Придружени с блещукащите светлини на едни златни години.


Текст: Теа Николова

Снимки: Elle, Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обявяваме събота за ден на точките… останалото щастие вярваме, че само ще дойде!

Ако сте пропуснали
Най-четени