Подаръци директно попадащи в капсулния гардероб

x

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma (@mybigfat1930snest)


Капсулен гардероб – популярната формулировка, която през последните години се превърна в мантра, която сякаш се споделя от всички, независимо от модните си пристрастия и начин на живот. Въпреки че тази философия се ражда през 70-те години на миналия век, днес е по-популярна от всякога. Основната група от базисни артикули, които са с устойчива визия на променящите се бързо тенденции, и които могат лесно да бъдат съчетавани помежду си и надграждани – това е основният смисъл. Предстоят празници, и колкото да са светли и позитивни големият въпрос, на кого, какво да подарим е толкова напрягащ. Да не споменавам и бюджета, който можем да отделим за тази цел. Да си признаем, често подаряваме, а и получаваме доста безсмислени декорации, които се чудим, какво да правим! За най-близките си хора и приятели, които познаваме достатъчно добре, можем да помислим за нещо от света на модата, което да влезе именно в персоналния им гардероб и да им служи вярно. Разбира се, изборът на този подарък трябва да е съобразен с начина им на живот и личната естетика. В предпразничните намаления ще се опитам да „ударя едно рамо“ в тази посока.

Ела прегърни меДа знаете, че изобщо не е тривиално да подарите топъл шал! Наскоро получих такъв и вече ме придружава редовно в градска среда, защото е избран от човек, който познава добре стилът ми. Да, в сиво е, неутрална гама, но точно в това е силата му. Далече от искрящото и претенциозно бяло и дистанцирано от мрачния характер на черното, то е с много по гъвкав нрав към всякакви съчетания. Така че, може да избирате между богатата гама от 50 нюанса сиво, най-малкото. Когато в играта се включи и дискретното присъствие на допълнителен цвят, като синьо, охра, зелено… сюжетните линии на играта стават още по-вълнуващи. Само преценете, кой е любимият цвят на човекът на когото ще го подарите.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lifestyle/ Fashion/ Inked (@knoppi96)


Американски прелестиПризнайте си, това е и вашата голяма любов, притежавате поне два чифта! Джинсите са крайъгълният камък на всеки гардероб и дамски, и мъжки. Познавате добре адресанта на този подарък, така че кройката, която предпочита ви е ясна. Заложете на нюанс близък до класическия тъмен син цвят или черно и няма да допуснете грешка. Липсата на декорации, щампи или избелени участъци е голяма предимство. Така панталоните от деним се превръщат в стабилната база, върху която може да се надгради и с пуловер, и с палто, и със спортна шапка, и с ефирна риза, и с обувки на токчета, и с чанта в ярък цвят.Игра на скрабъл


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


Ако ще я играете върху дъската на модата, то нека първата поставена „плочка“ да бъде Т. Точна като белия T-shirt, тотално познат и дори смятан за скучен. Това обаче е само на пръв поглед. Една бяла тениска с високо качество, от органичен памук, може да влезе във всевъзможни модни словосъчетания и то за години напред. От очевидна спортна трактовка, до сюжет с перфектно скроено сако или романтична пола. Надписите са бонус, пожелание, като често маркират симпатия към дадена марка или социална ангажираност към дадена кауза. Последното ни го показва и Карин Ройтфелд, осмелила се да се противопостави на властта на Ана Уинтор, подкрепяйки каузата @womenforwomen . Тя съчетава тишърта с женствена черна пола, явно място за съмнение относно този моден персонаж няма. Ако решите да проявите креативност то се спрете на чисто бял тишърт като към него добавите и текстилен маркер. Така получателя сам може да изрази своя личен почерк, при това не само със избора на стайлинг.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carine Roitfeld (@carineroitfeld)


На скорост в бели маратонки


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @milano_streetstyle


Голямата власт на сникърсите е безусловна и неопровержима, въпреки спортния си произход. Няма какво да го увъртаме, все по-динамичният ни начин на живот ги превърна в любими не само на нас, но и на дизайнерите. Твърди се, че манията по белия колорит се е наложила защото се комбинират лесно. Голямото стрийт стайл отдаване набра скорост още преди години, но когато Карл Лагерфелд ги пусна по подиума за колекцията си висша мода за Chanel пролет-лято 2014, нещата направо избухнаха. Дори официални вечерни рокли или костюми ги припознаха за свои удачни партньори! Заложете на модели изцяло в бяло, без допълнителни цветни елементи, апликации и бродерии. Звучи малко скучно, нали? Е, един доста експлоатиран от мен похват лесно променя картината. Смяната на белите връзки с цветните веднага променя картината. Изборът на цвят, който е в гама към облеклото веднага създава цялостно единство на визията. Знаете, ДЯВОЛЪТ Е В ДЕТАЙЛИТЕ!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tua Misura (@tua.misura)Големите терзания относно празничните подаръци са излишни. Колкото и тези мои предложения да ви звучат скучни, те са стабилната основа на всеки капсулен гардероб. Те са абсолютно релевантни и към двата пола, това прави задачата ви при избор на подаръци още по-лесна. Възползвайте се от намаленията и изненадайте близките си с нещо практично и модерно, при това не за един моден сезон. Нека пазаруването да започне СЕГА!    


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Голи рамене в горещ ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени