Първа неделна разходка по Via Montenapoleone

x

Никога няма да ни омръзне да се връщаме в Милано. Обичаме центъра на модата, дизайна и добрия вкус. Малките улички, магазините, изключителните стрийт стайл попадения. Всички, които поне веднъж са били в града, няма как да са пропуснали да се разходят и по една от най-впечатляващите улици, където очите ти буквално не знаят накъде да погледнат и коя точно витрина да щракнат първо. Примерите за дизайн на витрини са толкова добри, че понякога приличат на сцени от киното или театъра. Имаш чувството, че си попаднал в списание или в предаване, посветено изцяло на модата… А около теб се разхождат красиви момичета, невероятно добре облечени мъже. Ухае на сладък живот и покана за пътешествие в света на красивото. В Милано вече е достатъчно горещо, за да ограничим дневните разходки. Затова избираме само една улица. Но каква пък! Добре дошли на via Montenapoleone! Представяме ви нашите най-любими магазини с уговорката, че подборът беше доста труден. Защото там всичко е наистина всичко ти спира дъха!



Prada



Стартираме с бранд, чието ДНК крещи „Италия“. Съвсем наскоро Via Montenapoleone стана постоянен адрес на магазина на мъжка мода на Prada. Интериорният дизайн впечатлява с луксозен мрамор, изчистени линии, шахматен под, наподобяващ декор на филм на Уес Андерсън. Витрините на Prada винаги са изключително прилежно подредени, но пък не липсват екстравагантни дизайн решения. Доста добро вдъхновение!





Dolce & Gabbana



Слогънът на новия магазин на Dolce & Gabbana е „Мост между миналото и бъдещето“. Изключително въздействащи комбинации между старо дърво, златно кадифе, типичен ретро италаински мрамор и столове, чиито модели са повече от ключови за италианския дизайн. Самите Доменико и Стефано споделят, че дори не са си представяли, че ще имат възможността и шанса да отворят магазин имено на Via Montenapoleone. Но ето, че мечтите и скритите желания се сбъдват! Магазинът е перфектен пример за добрия диалог между модернизъм и барок. Прекрасен е!




Louis Vuitton



Разходката ни продължава с магазина на Louis Vuitton. Обикновено магазинът е пълен с азиатци, които буквално се състезават кой ще купи повече чанти с култовото лого. Изключително добра локация и перфектен интериор. Миланският дом на Louis Vuitton е нещо като символ на лукса. Още повече, че се разпростира на голяма и много удобна площ. Предразполага към пазар и доста приятни часове, прекарани вътре! И няма как да не отбележим типичният за Милано вътрешен двор с езерце…




Dior



Докато все още сме на френски честоти няма как да пропуснем бутика на Dior. Много стил, класа, рози, френски шик и момичешка атмосфера. Дрехите са аранжирани по начин, по който няма как да не ти се прииска да ги облечеш. Има удобни фотьойли, на които можеш да си починеш от шопинга, а консултантите са повече от учтиви. Чантите на бранда са като истински цветни бонбони, а към втория етаж на този рай те отвеждат красиви вити стълби. Как да искаш да си тръгнеш? Невъзможно е.




Moncler



Oставяме най-доброто за десерт. Или поне най-мащабното. Магазинът на Moncler на Via Montenapoleone е най-големият в света. Четири етажа съвършенство, благодарение и на факта, че пространството е принадлежало на друга марка, която разтапя женските сърца – La Perla. В дизайна на магазина може да откриете по нещо за всеки вкус. Рядко може да попаднете на толкова много добър вкус, разпръснат с лекота. И то по най-добрия начин. Съответствие на материали, епохи, стилове. Съвършенство!




Разходката ни ще продължи съвсем скоро. Предстоят едни от най-страхотните примери за интериорен дизайн. Истинска наслада за окото! Да, на най-скъпата улица в Европа. Via Montenapoleone.

Teкст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на правилен акцент!

Ако сте пропуснали
Най-четени