Пътешествие в пустинята с H&M Studio

x

H&M Studio е капсулна колекция, представяща два пъти в годината модните тенденции за съответния сезон. Разработва се от вътрешния дизайнерски екип на H&M и винаги се представя в рамките на Седмицата на модата в Париж с модно дефиле. Тази година обаче ни очаква изненада. Представете си голи скали, червеникав пясък, изгорели бурени и сгъстен топъл въздух – това не е поредната площадка, построена само за едно ревю.Колекцията STUDIO пролет/лято 19 от H&M Studio, наречена “The Glam Explorer”, ще дебютира на доста нетипично място за ревю – пустинята Седона, в щата Аризона в Америка, където са заснети и снимките за кампанията. Ако се чудите защо, то причината е, че марката иска да избяга от клишето на подиума заради концепцията на новата си колекция. Пролетно-лятната линия е създадена за жената, която не иска да се ограничава, жената авантюристка, която освен еклектичен стил крие в себе си и различни личности.
H&M си представят парти момичето, което иска да блести през нощта, а на другия ден рано да отиде на пилатес с клин с отличителни металически ленти. Или с други друми – марката подава ръка на момичетата хамелеони и им предлага колекция, достатъчно разнообразна за дейности като сериозна бизнес работа или вечер по женски в спортни дрехи.
Жералдин Салио, стилист и творчески консултант, споделя, че комбинацията от изискан блясък и утилитарен полъх е точно в негов стил, и затова заедно с Лахлан Бейли са заснели богатия микс от блясък и природа в най-дивата й форма. Вдъхновението е не който и да е, а Катрин Деньов от филма Le Sauvage (1975), където тя играе избягала булка на тропически остров.
Образът на свободолюбивата жена със силно изразен изследователски дух и усет към бляскавата изисканост е точното определение за жената, която H&M си представят. Именно това предлага и STUDIO SS19 – гъвкава комбинация от вълнуващи, отличителни визии и разнообразни функционални модели. Ключовите модели на колекцията се състоят от дълга рокля с принт в цветовете на дъгата, пола, покрита с пайети, и структурирано функционално яке. Линията напомня минералните езера на Юта с небрежния блясък, който е добавен към моделите.

Текст: Мила Стоянова

Снимки: HM Bulgaria

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Винаги ще бъдем благодарни на Одри Хепбърн, че ни научи да вярваме в розовото!

Ако сте пропуснали
Най-четени