Пътешествие в пустинята с H&M Studio

x

H&M Studio е капсулна колекция, представяща два пъти в годината модните тенденции за съответния сезон. Разработва се от вътрешния дизайнерски екип на H&M и винаги се представя в рамките на Седмицата на модата в Париж с модно дефиле. Тази година обаче ни очаква изненада. Представете си голи скали, червеникав пясък, изгорели бурени и сгъстен топъл въздух – това не е поредната площадка, построена само за едно ревю.Колекцията STUDIO пролет/лято 19 от H&M Studio, наречена “The Glam Explorer”, ще дебютира на доста нетипично място за ревю – пустинята Седона, в щата Аризона в Америка, където са заснети и снимките за кампанията. Ако се чудите защо, то причината е, че марката иска да избяга от клишето на подиума заради концепцията на новата си колекция. Пролетно-лятната линия е създадена за жената, която не иска да се ограничава, жената авантюристка, която освен еклектичен стил крие в себе си и различни личности.
H&M си представят парти момичето, което иска да блести през нощта, а на другия ден рано да отиде на пилатес с клин с отличителни металически ленти. Или с други друми – марката подава ръка на момичетата хамелеони и им предлага колекция, достатъчно разнообразна за дейности като сериозна бизнес работа или вечер по женски в спортни дрехи.
Жералдин Салио, стилист и творчески консултант, споделя, че комбинацията от изискан блясък и утилитарен полъх е точно в негов стил, и затова заедно с Лахлан Бейли са заснели богатия микс от блясък и природа в най-дивата й форма. Вдъхновението е не който и да е, а Катрин Деньов от филма Le Sauvage (1975), където тя играе избягала булка на тропически остров.
Образът на свободолюбивата жена със силно изразен изследователски дух и усет към бляскавата изисканост е точното определение за жената, която H&M си представят. Именно това предлага и STUDIO SS19 – гъвкава комбинация от вълнуващи, отличителни визии и разнообразни функционални модели. Ключовите модели на колекцията се състоят от дълга рокля с принт в цветовете на дъгата, пола, покрита с пайети, и структурирано функционално яке. Линията напомня минералните езера на Юта с небрежния блясък, който е добавен към моделите.

Текст: Мила Стоянова

Снимки: HM Bulgaria

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени